Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
sinbor - специалист
Колеги помагайте кой с каквото знае!
Наложи ми се и си направих втори циркуляр (вече е готов) но плота му е шпервана плоскост 25 мм дебелина. Ще ми се да има канали за шейна нещо като това http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3%EB%FF%F0
но да се вградят в плоскостта. Ако имате идеи ги очаквам!!!
lenko71 - специалист
Искаш да кажеш че си дърводелец и не знаеш как да си направиш два улея в дървена плоскост или аз нещо не съм разбрал? :?
sinbor - специалист
Правилно си разбрал улеи, но износоустойчиви! В тези улеи ще се движи шейната. Обикновено формата им е трапецовидна за да не излиза шейната нагоре.
miroslav_kn - специалист
Разтърси се за алуминиеви профили. Мисля че с тях става най - добре.
LZ - специалист
www.ulmer.bg (предполагам има и други)
С алуминиеви профили с " Т " нут можеш да си сглобиш целият плот.
Не съм разглеждал скоро, но може да има и само водещите " Т " канали
mldm - специалист
ако може и нещо нагледно че и мен ме заинтересува темата.
hameleon - специалист
Имам циркуляр и фреза с обща шейна.На снимката се вижда присъединяването на шейната,ако има интерес може да направя по подробни снимки.Машината е обявена за продажба-ПРОДАДЕНА.

Прикачен файл

DSC00767.jpg
DSC00767.jpg (249.17 KиБ) Видяна 12629 пъти
Последна промяна от hameleon на съб яну 16, 2010 12:46 pm, променено общо 1 път.
lyki - специалист
Ако държиш на тези канали и искаш наистина да са здрави за шейна, направи цялата скара от винкел,каналите също от два винкела споени с изиквания луфт помежду им захванати за скатата обратно.Празните полета между каналите и от страни , можеш да запълниш с подходяща по дебелина за изравняване шпервана плоскост.
mladkal - майстор
Колега, hameleon, ако действително не ти представлява голяма трудност направи повечко и по-детайлни снимки на машинката си. Със сигурност ще има доста полезна информация в тях, на която ще се зарадваме много хора.
Предварително благодаря!
karadjov - напреднал
колега забрави за тези винкели и т профили.аз имам 5 операционна якорудска.купих я без водеща греда на шейната .пробвах какви ли не опитис винкели и т профили и ништо не успях да направя.един съвет лагери с ексцентрик или нещо такова.пойелавам ти късмет.

Тема "шейна за циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: