Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Sphinx - специалист
В панелния двустаен апартамент един токов кръг е кухнята, друг холът и стаята, трети осветлението и четвърти е бойлера.

Имам следния проблем:
-в холът и стаята
климатик(1.34кВ макс консумация)
телевизор 0.144кВ
други 0.5кВ
общо грубо 2кВ.
Чудя се дали ако вържа към този кръг и конвектор от 2кВ мрежата ще издъжи.
Тогава ще има максимална консумация от 4кВ, 4кВ/220V=18А, а бушонът на този кръг ми е 25А.

Единствено ме притеснява кабелът в кръга. Дали е 2.5х2.5?! Има ли някой да знае със сигурност какви са слагали в панелките?

И дали ако е такъв ще издържи толкова консумация?

И дали 25А бушон е подходящ?

Мерси.
ArturDent - Почти Безобиден
Със сигурност кабела ти е минимум 2,5 кв. Просто стандарта по който са строени панелките, а и сега, не позволява по-малко сечение от 2,5 кв. за силовата инсталация.
Според мен тия 4 kW трябва да се държат от 2,5 кв.мм и 25 А бушон. Има и оше един фактор - дължината на линията, но предполагам не ти е толкова голямо разстоянието.
Sphinx - специалист
Всъщност въпроса го зададох, тъй като на един от контактите(първия от този кръг) ми беше прогоряла кабела на нулата и миришеше на изгоряло. От какво е могло да се получило това? :?
Само да кажа че не съм връзвал повече от 3кВ със сигурност.

Дължината на целия кръг е 35-40м.
pavelari - майстор
Sphinx написа:
В панелния двустаен апартамент един токов кръг е кухнята, друг холът и стаята, трети осветлението и четвърти е бойлера.

Имам следния проблем:
-в холът и стаята
телевизор 0.144кВ
други 0.5кВ
общо грубо 2кВ.
Тогава ще има максимална консумация от 4кВ, 4кВ/220V=18А, а бушонът на този кръг ми е 25А.

Единствено ме притеснява кабелът в кръга. Дали е 2.5х2.5?! Има ли някой да знае със сигурност какви са слагали в панелките?

Мерси.
Смело слагай - няма да стигнеш до 18А .. Освен това си с мостови кабели... Ако не е тайна какъв ти е конвектора
ArturDent - Почти Безобиден
Прогоряло е от лоша връзка
Sphinx - специалист
pavelari написа:
Sphinx написа:

Имам следния проблем:
-в холът и стаята
телевизор 0.144кВ
други 0.5кВ
общо грубо 2кВ.

Мерси.
Смело слагай - няма да стигнеш до 18А .. Освен това си с мостови кабели... Ако не е тайна какъв ти е конвектора
Ами конвектор още няма, но ще взимам. Спрял съм се на Airelec, а мощността му около 1800-2000В, като за стая 55-58м3 май е добре. :)

Благодаря ви за помощта. :wink:

Тема "Инсталация в панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: