• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rettere - специалист
Какви са тия 220 V?
е има и такива макар и не от компютър...."пише го на самия вентилатор" :roll:
Според мен отвори си дупки-пробвай с по-малък вентилатор.големия дебит ще ти прави по-вече вятър с по-ниска температура-може да не е комфортно.От начало ще е топло,после хладно.по-добре малко движение на въздуха -да не го усещаш много.
П.С.нали ще правиш поне два отвора-горе и долу?Пробвай и с естествена циркулация...
ArturDent - Почти Безобиден
rettere написа:
Какви са тия 220 V?
е има и такива макар и не от компютър...."пише го на самия вентилатор"....
Е сега заглавието на темата е "вентилатор от компютър".

Иначе има варианти на 380V, на 5 kV, сигурно има и други....постоянно токови, синхронни, асинхронни и т.н. Механични - с ДВГ...
Но нека се придържаме към темата.
Нека не всеки да дърпа на там където има повече познания.
donio_1 - специалист
Любо написа:
едно обикновенно адапторче с консумация която е достатъчна да захрани ком.вентилатор е по добре.има турбинки вентилатори за компютри.аз моя го загранвах с регулиращ адаптер защото на 12 волта ми шумеше повечко и го карах на 4.5 волта
би ли ми разяснил какво по точно значи "обикновенно адапторче",в смисъл от какво мога да взема такова?
donio_1 - специалист
[quote="С 2 леви"]Крадеш от съседите си![/quote]
дали крада от съседите си незнам,защото тръбите си минават през моя апартамент в тях не съм влязъл да открадна нищо,по скоро топлофикация краде от мен защото плащам по 30 лв. месечно а не ми е топло.ти вероятно си мислиш така защото никой не ти е казвал, че който не краде е в тежест на семейството :lol:
Justy - майстор
Има 220 волтови вентилаторчета 100 мм. идеални за целта. Темата май е изчерпана и чешем езици :wink:
докера - специалист
От компютър ще върши работа само вентилаторчето на захранването /80мм/ или евентуално този , който някои кутии имат на корпуса за отвеждане на топлината от вътрешността - другите са прекалено малки :wink:
Най-добре си купи едно вентилаторче на 12V -80-90мм/2лв/ и един регулируем адаптор 220V- 3/12V /10-тина лв/ и действай :wink:
Ако на 12V ти е шумно и струята е прекалено силна , с регулатора сваляш напрежението и готово.
Ще е добре да монтираш вентилаторчето на горния отвор , за да духа през долния - така ще е по-ефективно :wink:
С 2 леви - специалист
donio_1 написа:
...
... по скоро топлофикация краде от мен защото плащам по 30 лв. месечно а не ми е топло...
Не топлофикация а т.нар. "топлинни счетоводители" крадат от теб. Другото няма го коментирам ... :down:
petromaniq - специалист
А защо не го оставиш на самотек? Не ми става ясно, колко ще ти е от полза вентилатор? Комина на тръбите си е естествен вентилатор :lol:
donio_1 - специалист
[quote="докера"]От компютър ще върши работа само вентилаторчето на захранването /80мм/ или евентуално този , който някои кутии имат на корпуса за отвеждане на топлината от вътрешността - другите са прекалено малки :wink:
Най-добре си купи едно вентилаторче на 12V -80-90мм/2лв/ и един регулируем адаптор 220V- 3/12V /10-тина лв/ и действай :wink:
Ако на 12V ти е шумно и струята е прекалено силна , с регулатора сваляш напрежението и готово.
Ще е добре да монтираш вентилаторчето на горния отвор , за да духа през долния - така ще е по-ефективно :wink:[/quote]
мерси за изчерпателния отговор ,това исках да чуя.
мерси на всички!
  • 1
  • 2

Тема "вентилатор от компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: