• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
piron45 - майстор
Ходих до Метро, но по евтин телфер от 129лв. без ДДС нямаше. Затова пък си купих ръчна лебедка за 40.80лв. Днес си поиграх да я монтирам , а и останалите неща така че повдигача е окончателно готов и проверен за работоспособност. Остана само да му ударя една боя, като реша какъв да е цвета.
Ето го в няколко последни снимки. Напролет като си свърша работата с него ще го пусна за продажба, че не си изкарвам прехраната с монтаж на ГК.

Прикачен файл

DSCI2624.JPG
DSCI2624.JPG (113.04 KиБ) Видяна 11337 пъти

Прикачен файл

DSCI2622.JPG
близък план, тук вече са монтирани държачите на листа когато е под наклон. Те са на пружини, така че не пречат на листа да се долепи до вече монтирания
DSCI2622.JPG (97.49 KиБ) Видяна 11337 пъти

Прикачен файл

DSCI2620.JPG
за да го пробвам под товар му сложих едно желязо което използвам за наковалня -около 30кг.
DSCI2620.JPG (121.42 KиБ) Видяна 11337 пъти

Прикачен файл

DSCI2615.JPG
първо вдигане на пълна височина 270см.
DSCI2615.JPG (126.18 KиБ) Видяна 11337 пъти
piron45 - майстор
и още малко снимки на повдигача

Прикачен файл

DSCI2626.JPG
DSCI2626.JPG (107.94 KиБ) Видяна 11334 пъти

Прикачен файл

DSCI2623.JPG
DSCI2623.JPG (148.2 KиБ) Видяна 11334 пъти

Прикачен файл

DSCI2621.JPG
DSCI2621.JPG (122.91 KиБ) Видяна 11334 пъти
piron45 - майстор
Благодаря Олег, повдигача стана добре и работи чудесно. Направих го понеже имам да правя 60 квадрата ГК и няма кой да ми помага. За професионалист това е нищо, но аз никога не съм работил с ГК и реших да си улесня работата поне с вдигането.
"olegbg - помощник
Многое лошо че непрофесионалисти занимават с това, а професионалисти расказват един на друг приказки, как да дигаш картон сам.
piron45 - майстор
[quote=""olegbg"]Многое лошо че непрофесионалисти занимават с това, а професионалисти расказват един на друг приказки, как да дигаш картон сам.[/quote]

Олег, прочети надписа отгоре. Пише форум Направи сам :lol:
Така че няма нищо обидно, че много хора тук се опитват да си правят нещата сами като търсят съветите на по добрите специалисти от форума. Вече съм изчел всичко написано във форума за ГК и на теория мога да кажа че съм специалист :roll: Само чакам да дойде момента за да приложа всичко на практика. За мен е удоволствие да си правя всичко сам и ако не знам нещо не ми тежи да прочета или да попитам по напредналите от мен. Всеки човек може да бъде професионалист в дадена област , но никой не може да е професионалист във всичко нали . Да си направя повдигача си беше едно предизвикателство, но се оказа и не толкова сложно.
"olegbg - помощник
piron45 Ти си сгрешил с моят отговор. Аз имал в предвид да бъдеш като пример за други. Абсолютно приветствам това, какво си направил!!!!!
Внесъл съм доста 11 футови повдигача.С удоволствие ще постна детайлна снимка на част или механизъм която интересува всеки, който би искал да си я направи сам.

Прикачен файл

Various Modified.jpg
Various Modified.jpg (53.8 KиБ) Видяна 9890 пъти
piron45 - майстор
Сори Олег, не съм те разбрал. Благодаря за приветствията.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Повдигане на листове гипс картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: