Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
TACHO - специалист
Здравейте,
днес си взех един много хубах ламиниран паркет.
Апартаментът ми не става за естествен все още, защото е ново строителство, та затова ламинат.
И понеже до сега не съм слагал такова чудо, моля ако някой може да даде подробно описание как се слага ланинат, клик, че след дни ще го почвам.
И най-важното преди да е свършил модела, който съм взел, искам да питам колко фира да смятам на квадрат, за да проверя дали съм взел достатъчно или да ходя за допълнително. Стаята е голяма и не е с квадратна форма, има ниша и една "полупреграна" стеничка, на която по-рано съм пускал снимки. :wink:
Bobby - специалист
Значи аз за стая 16 м2 купих 19 м2 и стигна точно, а е що годе правоъгълна, защо не си ги купиш от фирма която ти ги поставя безплатно + дават безплатна подложка.
TACHO - специалист
Aми аз го взех от фирма, която предлага безплатен монтаж и подложка за всички други модели ламинат, но не и за този, който си избрах.
Не знам дали заради по-особения цвят, но и цената му беше по-висока от тази на останалия ламинат от същия клас. :roll:
masteradmin - майстор
утре ще има статия за монтаж на ламинат като начало го сложи в средата на стаята и гледай всички стекове да са запечатани....
Osiris - специалист
http://www.armstrong.com/resflram/na/la ... 18121.html

ето ти обяснения от производител лошото е че е на английски
:oops:
Osiris - специалист
http://www.armstrong.com/resflram/na/la ... emId=77794
тука има и мултимедийно филмче :oops:
masteradmin - майстор
TACHO ето я статииката вече нямаш оправдания захващай се за работа. Монтаж на ламиниран паркет. Като не броим някой правописни и граматични грешки ако нещо не ти е ясно само питай. :)
Osiris - специалист
Много добра статия браво на мастера постарал се е :lol:
TACHO снимай после да видим ефекта :shock:
TACHO - специалист
masteradmin написа:
TACHO ето я статииката вече нямаш оправдания захващай се за работа. Монтаж на ламиниран паркет. Като не броим някой правописни и граматични грешки ако нещо не ти е ясно само питай. :)
Oo, вчера вече го намятах, стана много добре.

Дано утре не забравя да направя някоя снимка.

Мастер, благодаря все пак за статията, много е полезна.

Интересно Боби писа по-горе, че с 19 кв. м е направил стая с размер 16 кв. м.

Аз бях купил 32 кв.м. ламинат за помещение 30,5 кв. м. и сега ми е останало още поне един квадрат.
:wink:
velsi - Почетен майстор
Всичко при ламинирания паркет е принципно ясно. Ама я кажете как да сложа такъв във стара къща тип "гредоред" върху съществуващ дървен под от груби дъски, които са неравни, с процепи и неравности на места доста големи. Не може да се цикли! Има грамадни пирони тук-там забити директно през дъските. Липсва нут-перо. И за да бъде картината още по-мрачна: на няколко места яко скърцат! :) Приемам идеи.

Тема "Паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: