• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
velsi - Почетен майстор
От самото начало на темата си мислех, че знаеш: стъкло се пробива със свредло за стъкло. Останалото са подробности по обороти, охлаждане и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Нистина никой не спомена свредлото. Аз не знаех че е толкова страшна работата. Пробивал съм в едно стъкло две дупки по 4 мм, с най-простата
бормашина, вярно със свредло за стъкло. На ниски обороти. Предполагам че съм имал късмета на начинаещия или самото стъкло е било "по-меко".

Offtopic:
masteradmin написа:
Ако, може и аз да добавя нещо. При пробиване на стъкло се пробиват и от двете страни.
А смее ли някой да възрази? :prayer:
Последна промяна от ArturDent на пон дек 07, 2009 7:09 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
..................................

Стефане,по принцип за лични спорове има ЛС, там и се отправят предупреждения, които би трябвало да отправяме ние!
Не се вживявай в несъществуващи роли!
rulom
zdux - специалист
не зацепвам какво искаш да кажеш? :? ......а въпроса ми беше сериозен....както и да е...все едно неси писал/...
axial - напреднал
zdux написа:
......а това за водното рязане ще го имам в предвид......с метал става ли? и какви са минималните размери които може да се правят....идеата ми е букви?
С водното може да се реже почти всеки материал, а най-малки размер на буква зависи от вида метал и дебелината му. Ако имаш нещо конкретно - пиши ми на ЛС да не спамим темата. А за стъклото колегите са прави - свредло за стъкло, ниски обороти и поливаш с вода. :)
Lans Link - специалист
Значи zdux,както ти казах на времето сме пробивали отвори 6 мм.в стъкло 8 мм. за хладилните витрини в сладкарниците.Говоря за от преди 20 години.Тогава нямаше нито свредла за стъкло,нито акумулаторни винтоверти.Ползвахме добре заточена видия за бетон,терпентин и една ръчна бормашина.А сега се сещам,че и ние обръщахме от двете страни.Може би това огледало е от някакво закалено стъкло - не знам.Успех.
bobykafe - специалист
Абе малко на спомени го карам, ама ми се върти из главата една идея от моделист конструктор за пробиване с пирон... чел съм го поне преди 15 години и не помня повече инфо... ама братушките са все луди гении.... та на някой ако му се експериментира с различни пирони...
  • 1
  • 2

Тема "отвор в огледало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: