• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
realcnc.com - помощник
Здравейте,

Останаха 9 стъпкови мотори - 1.4 Nm - 65 лв

Поздрави

realcnc@gmail.com

REALCNC.COM

Прикачен файл

9xstepper.jpg
9xstepper.jpg (67.83 KиБ) Видяна 3894 пъти
gorgidanchev - специалист
skartalov Дай ни я програмката пък ние ще измислим.Без кодовете само инсталацията. :prost:
koleff - помощник
Здравейте и от мен (следващия нов) :P .
Изчетох цялата тема и наистина попаднах на много интересни решения. Смятам да започвам и аз един проект но ще има движение само по 2 координати. Та имам въпросче ако може така да се нарече, т.е. някой предложения. Понеже смятам работната площ да е X(1300):Y(1000) и се чудя начина на задвижване какъв да е. Я споделете ако е възможно спред вас кои са най-удачните варианти (с винт и гайка, зъбни колела, ремаци и т.н.), като се има предвид, че подвижната част отгоре няма да е много тежка, от рода на 3-4кг max, понеже ще е само носещата конструкция няма да има шпиндели и т.н.. А и друго да отбележа, търся малка точност от поряадка на +/- 0,5mm
velsi Имам проблем...Завъртях един мотор но при изключен кабел от порта на компютъра.Явно драйвера работи.Пробвах по подобен начин ката теб и завъртя.Пиновете ги наредих по инструкцията от Дряновската фирма.Как мога да проверя сигнала от порта на компа. :? Два дена се мъча. ](*,) ](*,) ](*,)
velsi - Почетен майстор
gorgidanchev написа:
Как мога да проверя сигнала от порта на компа. :?
Предполагам се опитваш да въртиш с Mach3. И аз срещнах трудности с него в началото. Първите си опити да завъртя мотор през компа правих с програмата KCam4 Тя има възможност да наблюдаваш нивата на сигналите по пиновете на порта и лесно да схванеш логиката на управление, както и да си откриеш някаква грешка. Предполагам, че нещо подобно има и в Mach3, но аз не съм търсил.

Прикачен файл

kcam4_view_paralel_port_io_display.jpg
kcam4_view_paralel_port_io_display.jpg (74.48 KиБ) Видяна 3893 пъти
Последна промяна от velsi на съб сеп 11, 2010 4:34 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
koleff написа:
Изчетох цялата тема и наистина попаднах на много интересни решения. Смятам да започвам и аз един проект но ще има движение само по 2 координати. Та имам въпросче ако може така да се нарече, т.е. някой предложения. Понеже смятам работната площ да е X(1300):Y(1000) и се чудя начина на задвижване какъв да е. Я споделете ако е възможно спред вас кои са най-удачните варианти (с винт и гайка, зъбни колела, ремаци и т.н.), като се има предвид, че подвижната част отгоре няма да е много тежка, от рода на 3-4кг max, понеже ще е само носещата конструкция няма да има шпиндели и т.н.. А и друго да отбележа, търся малка точност от поряадка на +/- 0,5mm
Добре дошъл. Не си уточнил какво ще прави твоята машина. Каквото и да е то, аз смятам, че задвижването с винт и гайка е най-удачно. При размерите, които си дал аз повече бих се притеснявал за начина на линейно водене, отколкото за задвижването.
velsi Машинката е за гравиране на дърво...предимно.Направих пробна хоби...Тая електроника ме уби.По рано писах ,че ще имам проблем с нея.И така стана.Не ме притеснява дъното на компа.Имам други дъна.Ако обичаш помагай щото хвърлям всичко. :xplode: :xplode: :xplode:
velsi - Почетен майстор
gorgidanchev написа:
Ако обичаш помагай щото хвърлям всичко. :xplode: :xplode: :xplode:
Стига де! Я по-оптимистично. И на мене ми идеше по едно време да захвърля всичко. Недей така. Нали виждаш, че се опитвам да помагам. Но кажи първо до къде точно си я докарал. Колкото повече информация дадеш и колкото по-конккретно питаш - по-добре.
koleff - помощник
velsi написа:
koleff написа:
Добре дошъл. Не си уточнил какво ще прави твоята машина. Каквото и да е то, аз смятам, че задвижването с винт и гайка е най-удачно. При размерите, които си дал аз повече бих се притеснявал за начина на линейно водене, отколкото за задвижването.
Ще реже, но с лазер. А при дължина 1,3 м няма ли опастност да увисне леко тоя винт в средата :? :? !! Мен това ме притеснява!
Martorudy - напреднал
Увисването зависи от линейното водене :)
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: