Напишете въпрос свързан със санирането.
torbalan - Дървен философ
бла, бла, бла... поредната доза глупости...
че какво им пречи да кондензират в стиропора??? да не би стиропора да е вълшебен материал???
парите кондензират там, където температурата им падне под температурата на насищане... и абсолютно им е все тая дали са в стиропор, гранит или гранитогрес....
замръзват тогава, когато температурата им (на парите/водата) падне под 0 градуса по целзии...
след като замръзнат - увеличават обема си и разрушават клетъчната структура на материала, в който са кондензирали и замръзнали...

между другото - това е причината поради която замръзената риба умира...
ако я държиш с температура близка до нулата - шанса да я събудиш после е голям...

това е причината, поради която замръзените продукти (плодове, зеленчуци, месо...) имат свойства различни от свойствата на пресните продукти...

Съществено свойство на стиропора е, че има отворена клетъчна структура, поради което той не е напълно непроницаем срещу преминаване на водни пари през него.
Тани - модератор
torbalan написа:
бла, бла, бла... поредната доза глупости...
че какво им пречи да кондензират в стиропора??? да не би стиропора да е вълшебен материал???
парите кондензират там, където температурата им падне под температурата на насищане... и абсолютно им е все тая дали са в стиропор, гранит или гранитогрес....
замръзват тогава, когато температурата им (на парите/водата) падне под 0 градуса по целзии...
след като замръзнат - увеличават обема си и разрушават клетъчната структура на материала, в който са кондензирали и замръзнали...

между другото - това е причината поради която замръзената риба умира...
ако я държиш с температура близка до нулата - шанса да я събудиш после е голям...

това е причината, поради която замръзените продукти (плодове, зеленчуци, месо...) имат свойства различни от свойствата на пресните продукти...

Съществено свойство на стиропора е, че има отворена клетъчна структура, поради което той не е напълно непроницаем срещу преминаване на водни пари през него.
Отново говориш за преминаване на ВОДНИ ПАРИ !

Един факт :Чистата водна пара представлява прозрачен газ, който при стандартно атмосферно налягане заема 1600 пъти по-голям обем от същото количество течна вода

Сам го интерпретирай!

и още

Прикачен файл

Картина.png
Картина.png (115.4 KиБ) Видяна 4032 пъти
Последна промяна от Тани на ср дек 09, 2009 1:37 am, променено общо 1 път.
ама ти съвсем изтрещя...
Тани - модератор
Абе я да не спорим , намокри един стиропор и го напъхай във фризера!

На това докато учи за инженер ли те научиха?
torbalan написа:
ама ти съвсем изтрещя...
Това ли са ти аргументите?
Заради инженери като тебе ме е страх да ида на доктор!

А утре , като влязат хора които разбират , ще кажат кой крив , кой прав!Явно целта ти е да ме дразниш и да получиш бан , но няма да стане ! Аз съм търпелив човек и трудно ще ме ядосаш! За всеки случай съм копирал всички твои мнения , за да не ги промениш отново! Нека хора който са в ПЪЛНА ЗАБЛУДА като тебе прочетат ! Сигурен съм че 99 % ще ме разберат още от първите постове какво съм имал предвид! Дори да не са инженери!

Ето ти и още едни инженерно решение за водните пари , което не е свързано с вентилация
http://www.technooptima.com/catalog/osu ... 75_23.html

Защото колкото и да не ти се вярва те си преминават през тухления зид като стой та гледай!

Лека нощ! Че утре ще ставаш рано!

ПП и ако този път ти позволих да се държиш така ,за да не се измъкнеш с оправданието , че съм ти редактирал мненията , защото съм модератор , то за в бъдеще няма да ти позволя подобно поведение! А пък за подобно отношение към други потребители ще бъдеш наказан!
ми то това е най-лесното... да ми затапиш устата...

нали през цялото време ти обяснявам, че стиропора е хигроскопичен... през него преминават пари, да...

и когато температурата падне под нулата - какво става с тези пари?
замръзват - а какво става със стиропора - руши се... молекула по молекула, ден подир ден...

и след пет - шест години става на нищо...

а това, че си модератор, не ти дава право да пишеш глупости и да ги считаш за абсолютната истина...
Тани - модератор
torbalan написа:
ми то това е най-лесното... да ми затапиш устата...

нали през цялото време ти обяснявам, че стиропора е хигроскопичен... през него преминават пари, да...

и когато температурата падне под нулата - какво става с тези пари?
замръзват - а какво става със стиропора - руши се... молекула по молекула, ден подир ден...

и след пет - шест години става на нищо...

а това, че си модератор, не ти дава право да пишеш глупости и да ги считаш за абсолютната истина...
А на мен ми омразна да повтарям това:

Отново говориш за преминаване на ВОДНИ ПАРИ !

Един факт :Чистата водна пара представлява прозрачен газ, който при стандартно атмосферно налягане заема 1600 пъти по-голям обем от същото количество течна вода

Сам го интерпретирай!

Вземи направи разлика най-после между хигроскопичност и дифузия , че яко се излагаш!
пич, ти съвсем се забърка...

ти да не мислиш, че при температура под нулата, тия пари ще си останат пари?
hygro - майстор
Колеги, този спор е безсмислен. Нима е възможно да се противопоставят аргументи, колкото и да са основателни, срещу арогантна и агресивна некомпетентност. Има хора, които са родени да бъдат винаги прави, дори при пълен дефицит на някакъв адекватен ценз. torbalan няма да разбере за какво става дума, защото не му я ясна физическата същност на явленията, но затова пък безогледно ще настоява за правотата си. Предлагам да го оставите да празнува "победата", че ви е надприказвал, а който има грам здрав разум, със сигурност вече е успял да отсее кой прав и кой крив...
dito - специалист
Май няма много смисъл, но все пак - мазилката наистина предпазва стиропора от УВ-лъчи, а не от замръзване. Торбалане, ако оставиш за едно лято лист стиропор на слънце, ще се убедиш. Затова и ПУ пяна, с която си уплътняваш прозорците силно потъмнява само за няколко седмици. УВ-лъчите разрушават също и полиетилена, предполагам и почти всички пластмаси. Затова в ПВЦ-дограмите се слагат специални добавки, които да забавят процеса на стареене. Това го зная от инженер-химик, специализирал полимери. Не се хващайте за думата "инженер" :lol:
hygro, ситуацията е малко "каквото повикало - такова се обадило"...
мога да се държа и съвсем културно, стига насреща ми да стои човек, дето се опитва да разбере това, което пиша... а не модератор, дето се е налапал с лафове от рекламите и майсторския фолклор и повтаря като навит на пружинка едно и също...

относно физическата същност на нещата - интересно ми е все пак кое точно не ми е ясно?

и кое точно от написаното от мен считаш, че не е вярно?

това, че за да избегнем мухъла трябва да осигурим някаква минимална вентилация и сравнително топли стени ли, а не да разчитаме на вълшебни материали, които дишат?
или това, че при температура по-ниска от 0*С водата замръзва...

dito, предпазва от УВ и от вода... освен това става и по-красиво...

Тема "Вътрешна топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: