бла, бла, бла... поредната доза глупости...
че какво им пречи да кондензират в стиропора??? да не би стиропора да е вълшебен материал???
парите кондензират там, където температурата им падне под температурата на насищане... и абсолютно им е все тая дали са в стиропор, гранит или гранитогрес....
замръзват тогава, когато температурата им (на парите/водата) падне под 0 градуса по целзии...
след като замръзнат - увеличават обема си и разрушават клетъчната структура на материала, в който са кондензирали и замръзнали...
между другото - това е причината поради която замръзената риба умира...
ако я държиш с температура близка до нулата - шанса да я събудиш после е голям...
това е причината, поради която замръзените продукти (плодове, зеленчуци, месо...) имат свойства различни от свойствата на пресните продукти...
че какво им пречи да кондензират в стиропора??? да не би стиропора да е вълшебен материал???
парите кондензират там, където температурата им падне под температурата на насищане... и абсолютно им е все тая дали са в стиропор, гранит или гранитогрес....
замръзват тогава, когато температурата им (на парите/водата) падне под 0 градуса по целзии...
след като замръзнат - увеличават обема си и разрушават клетъчната структура на материала, в който са кондензирали и замръзнали...
между другото - това е причината поради която замръзената риба умира...
ако я държиш с температура близка до нулата - шанса да я събудиш после е голям...
това е причината, поради която замръзените продукти (плодове, зеленчуци, месо...) имат свойства различни от свойствата на пресните продукти...
Съществено свойство на стиропора е, че има отворена клетъчна структура, поради което той не е напълно непроницаем срещу преминаване на водни пари през него.