около 40м на страни и терена е под наклон от горното ниво на кладенеца до цистерната около 6 метра

kokitu написа:не съм го мерил , но на око кладенеца е около 10 метра и е пълен до втория метър можебиВтория метър отгоре надолу ( пълен е 8 метра) или втория метър от дъното нагоре ( пълен е само 2 метра)
satansho написа:8 метра водаА колко струва една потопяема помпа, която ЩЕ МУ ВЪРШИ РАБОТА?браво аз на нашия кладенец само веднъж съм виждал 4.5метра вода и то 1 месец след като го изкопахме .Ако питаш мене една потопяема помпа си е иделния вариант.Тези помпи които изсмукват от растояние са хубави но и скъпи ,осен това изискват специална стойка .Също така стълба за подръжка,имахме такава с тръба до дъното но откак се сучпи въжената стълба я махнах.Не си заслужава, излишно мощна е голяма консумация и претенциозна .м/у другото очаквай да има какво ли не отдолу на дъното...
Тани написа:Какво е максималното ниво до което се пълни кладенеца? Ако не се качва много , можеш да минеш и с по-евтина помпа , която да виси на въже в кладенеца. Лошото е че повече от 8 метра не можеш да изсмукваш и това е максимално разстояние между помпата и водата. Помпата , за която в писал Митака ще ти свърши работа но е много скъпа - над 1000 лева.
Ето тази ще ти свърши работа и струва под 200 лева но засмуква от 7 метра. Според мен ще ти върши чудесна работа. Максималния и напор е около 40 метра! За 11 лева разлика аз бих се спрял на по-мощната.
http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... et-wj.html
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: