Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mangas82 - помощник
Здравейте,имам странен проблем с осветлението в коридора на апартамент ново строителство.В коридора има два ключа за пускане и спиране на осветлението, един в единия край на кориора и един в другия .Проблема е ,че с който ключ загася осветлението после трябва да го пусна пак с него тоест с другия ключ не може да се пусне осветлението.Не знам това дали има отношение към проблема ама когато се нанасях жиците за лампата във въпросния коридор бяха омотани една в друга и когато по погрешка цъкнах лампата даде на късо и падна централния бушон :shock: :shock: и тогава ключа с който цъкнах осветлението се прецака и го смених с нов.
fikata - майстор
mangas82 написа:
Здравейте,имам странен проблем с осветлението в коридора на апартамент ново строителство.В коридора има два ключа за пускане и спиране на осветлението, един в единия край на кориора и един в другия .Проблема е ,че с който ключ загася осветлението после трябва да го пусна пак с него тоест с другия ключ не може да се пусне осветлението.Не знам това дали има отношение към проблема ама когато се нанасях жиците за лампата във въпросния коридор бяха омотани една в друга и когато по погрешка цъкнах лампата даде на късо и падна централния бушон :shock: :shock: и тогава ключа с който цъкнах осветлението се прецака и го смених с нов.
Най вероятно при смяната си сложил обикновен ключ а не девиаторен
mityom - специалист
просто при подмяната си разменил местата на кабелите отвори сменениа ключ и ги размени
Justy - майстор
lenko71 написа:
Виж това
Гледай схемата на Владо - тази на Мастъра не е вярна. При девиаторната схема се комутира само фазата, нулата е директно на крушката. Пусни в търсачката "девиаторен ключ" - няколко пъти сме обсъждали темата.
inspo - майстор
Justy, не виждам разлика във двете схеми ?
Justy - майстор
Грешката е моя - дясната шина съм приел за нула / при Мастъра / - оттам и бозата. Извинения :)
Здравейте .
Бих помолил , някой да побликува правилната схема за девиаторните ключове . Предварително голямо благодаря .
alsted - майстор
До Justy:

И какво от това, ако се "комутира" нулата при девиаторна схема-няма да работи нормално ли? /то при обикновената коя се комутира :? :wink: /

Би трябвало да знаеш, че има и една, при която на ключа се подават и фаза, и нула :tick: Някакви конкретни аргументи "против"?

До Гого:

Вярната, я има на много места и в този форум, и в Google /за тази с фаза и нула на двата ключа забрави :!: /
lenko71 - специалист
ГОГО ТОК написа:
Бих помолил , някой да побликува правилната схема за девиаторните ключове
По-горе съм я дал в линка
alsted написа:
И какво от това, ако се "комутира" нулата при девиаторна схема-няма да работи нормално ли? /то при обикновената коя се комутира
Като се сблъскам с такова изпълнение ми идва да закача "майстора" на фасонгата, когато не свети лампата.

Тема "проблем с осветлението в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: