• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MADMAXMARA - напреднал
Здравейте нов съм тук и се надявам да ми помогнете. Искам да си направя хубава камина на вилата във Родопите ,единственото изискване е да е със зидано огнище по възможност по -голямо а самата фасада на камината да е във битов стил помещението е 35 к а комина е 25х20 см и е висок около 6м.
Ако може да ми помогнете със препоръки и указания как да я направя таз камина или да ми препоръчате някои професионалист във тази област
.
MADMAXMARA - напреднал
Виждам че никои не иска да помага тогава поне ми препоръчайте майстор парите не са от толкова голямо значение за мен е важно да стане красиво и да функционира правилно ,до ден два трябва да намеря майстор че идват празници. :cry:
naskov - майстор
Тези камини са с ниско КПД и няма да може да загрее това помещение. Камината ще има по скоро декоративна функция в случая. По форума мисля че има майстори на зидани камини. Пробвай с бутона "търси"
MADMAXMARA - напреднал
За КПД на този вид камини ми е ясно че е малко чел съм тук таме по нещичко аз няма да я използвам основно за отопление а за красота и уют ,но като гледам и на форума КПД то не е много високо.
MADMAXMARA - напреднал
Ето това съм си харесал . Дали ще се намери някои да я осъществи тази моя мечта.
Последна промяна от MADMAXMARA на съб дек 26, 2009 1:05 pm, променено общо 1 път.
Transporterr - специалист
тази камина е като от приказките :) само припкащи джуджета и елфи липсват на снимката.Наистина няма да ефективна тъй като е необходим голям комин за нея.
MADMAXMARA - напреднал
Колко трябва да е голям комина ,не може ли да се съобрази със съществуващият комин .а елфи ще има и обстановката ще бъде почти същата .огнището може да е по малко но да е със същата форма.
MADMAXMARA - напреднал
Явно на този форум няма професионалисти във тази област , е здраве да е ще потърся другаде.
lubomirlz - специалист
Ами виш ся, малко съм пийнал ама при така зададената задача номера не става.
Доста е писано във форума за камини и това че теб те е домързяло да потърсиш е отделен въпрос, второ форума преди всичко е направи си сам а не търся си майстор, трето колегата преди мен го е казал, че няма да е ефективна понеже за да не пуши при този голям отвор комина трябва да има голяма тяга, а твоя за тая цел не съм сигурен дали ще стане.
А за форума КПД не му е малко, има доста специалисти във всички области и ако си беше задал културно въпроса със сигурност щеше да получиш компетентен отговор, а аз нямаше да се мъча да пиша романи на пияна глава. :evil:
MADMAXMARA - напреднал
lubomirlz Ако вече си изтрезнял можеш да прочетеш какво съм писал във първият ми пост ,а освен това един професионалист би трябвало да може да направи камина по съществуващ комин комина е 25 х20 което не е никак малко а и по нагоре съм писал че огнището може да се собрази със този комин,но явно това са прекалено сложни изпълнения и професионалистите са кът.
  • 1
  • 2

Тема "Камина със зидано огнище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: