• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tassel - специалист
Здравейте, колеги! Трябва да измажа една стеничка в баня. Стената е външна, тухлена, около 170см. Проблема е, че зида е много крив. Освен това, пояса излиза пред тухления зид и на места мазилката идва 4-5см. Как е най-добре да постъпя? Мислех си, да залепя парченца Итонг там, където е най-дебело и върху тях варо-циментовата мазилка. Други идеи и предложения!? :)
IJAN - специалист
може и с парчета фибран с различна дебелина-обаче след това да се шпакловат с теракол и мрежа
tassel - специалист
И този вариант съм го мислил, но тогава ще загубя още няколко сантиметра. Освен това, ще ми излезе по-скъпо, а материалите за мазилката ги имам.
Стефан - майстор
Не разбирам защо питаш, щом си го измислил, и то правилно. Само предлагам, вместо Итонг, да залепиш парчета стиропор.
tassel - специалист
Ще хване ли мазилката върху стиропора?
Стефан - майстор
Стиропора се слага за пълнеж. Като нахвърляш мазилката, набутваш дребните парчета стиропор до упор, и много. Но да не излизат от нивото. Като дръпне, продължаваш с мазилката. По тоя начин ще имаш и в някаква степен топлоизолация. За по-сигурно можеш да сложиш и мрежа върху тях.
boltik - специалист
Аз мисля,че най-напред трябва да се измете мястото от прахът и да се шприова с много-силен циментов разтвор направен с по-едър пясък?Ама щом майстор ти го препопръчва :shock: Аз не съм го правил ама на един мой братовчед му казал един познат,който гледал един как го правил :lol:
Аз имах същия проблем с една от стените на банята ми. На места мазилката идваше даже на 6-7см. Измазах я като пълних 3-4 пъти с варо-циментова мазилка. Не съм слагал други пълнежи. Ако имаш вар бол няма смисъл да усложняваш нещата.
tassel - специалист
Разбира се, че ще щприцовам и ще почистя стената. Това не го коментираме. И аз отначало мислих на два, три пъти да нахвърля мазилката, но се притеснявам, че най-дебелото идва на бетонна колона. Накъртих я отгоре с къртача, ще й хвърля и щприц, но все пак... :?
Spokoiniq - майстор
Парчета стари керемиди за пълнеж, пробвано, работи!
  • 1
  • 2

Тема "Дебела мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: