• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petio7878 - помощник
Благодаря ви за съветите,поръчах едно парче лента,също и траф като пристигне ще видя какъв ще е ефекта.
И аз съм намислил да си направя някакво осветление със светодиоди, но ми се видя по-лесен варианта да използвам звънчев траф (имам 2-3 такива) и свързване на диодите успоредно, без резистор. Някой правил ли е нещо такова?
Някой ще ме посъветва ли с какво точно да захрана ( или по точно какви са начините за захранване )http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6158
мерси предварително.
Здравейте !

Аз като собственик на този сайт дето продава "ефтините" ЛЕД ленти и модули да Ви дам малко пояснения за захранването и консумацията им.
Лентите са 4,8W на метър, а модулите 0.24W/бр.
Колегата с 40-то метра осветление, ще му е необходимо 40м Х 4,8W/м = 192W или 3 захранвания по 60W
http://www.bgled.com/product/77/srv-60-12.html
Тези захранвания са направени специално за (LED) светодиоди и имат един куп защити, претоварване, късо съединение, прегряване, токов удар и използването им гарантира живота на диодите и още нещо, силата на светене на диода !
Също така пуска е плавен ! и това щади диода !
Използването на звънчеви трансформатори, тороиди разни и други антики, ще съсипе диодите и няма да светят нито толко дълго, нито толко ярко.

Надявам се да съм Ви бил полезен.
webcambg - специалист
Ето малко снимки и от мен:
Изображение
Изображение
Изображение
За захранване пригодих едно старо зарядно от телефон ;)
esso - помощник
Здравейте!

имам една идея за осветление в градината със светодиоди.Във всяко тяло ще сложа по 12 светодиода.Питанката ми е какво захранване да взема и ще има ли голям пад на напрежението ако разстоянието е 40 м на кабела. Захранването е на 220/9V. Телата са 10

Прикачен файл

untitled.JPG
ето така съм свързал светодиодите в едно тяло
untitled.JPG (10.3 KиБ) Видяна 9812 пъти
piron45 - майстор
Колега, вземи да попрочетеш малко за светодиодите. Това което показваш на схемата е нищо. Диодите имат различно напрежение на отпушване и работят на определен ток. Затова ако не разполагаш с необходимия драйвер трябва да сложиш поне товарни резистори за да постигнеш тока на диода който използваш. От тук нататък вече може да ги връзваш в групи последователно или в паралел.
А при дълги кабели и ниски напрежения смятай грубо загуби на 10 метра по 1V.
lenko71 - специалист
esso написа:
... ще има ли голям пад на напрежението ако разстоянието е 40 м на кабела.
Пада на напрежение зависи от тока и съпротивлението на проводника.
По груби сметки в твоя случай тока ще е около 0.6А. За проводник 1мм2 съпротивлението на метър е около 0.02 ома, така че пада ще е около 0.5V за 40м.
Добре е да има по един резистор на всяка лампа за да докараш тока (по твоята схема) до 60mA max за всяка.
esso - помощник
пробвах с 8
4 последователно в 2 редици на захранване 9V 200mA и държаха цяла нощ а тока който консумитраха 0.02А
Wishmaster-ruse - специалист
webcambg
Готино но аз имам въпрос :?: долу горе на колко дълбоко дълба гравюрата за да се вижда толкова хубаво?
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: