• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
invizitor - специалист
така като е затворен компутера,дали е му е достатъчно охлаждането :?

видях дупките отзад и отстрани,но отпред ми се струва слабо винтелирано

моя мания.много държа на охлаждането и филтрирането на въздуха в компа :roll:
wernis - специалист
В интерес на истината мисля , че не му е добро охлаждането и когато работи компа , оставам вратичката отворена... Особенно сега лятото.
hakama - специалист
Привет :)

Искам да си сглобя работно бюро за електрониката и др. Търсех си на старо нещо, но засега съм се отказал, реших че ако си го направя по мое усмотрение ще съм най-доволен, а и пак толкова ще ми излезе.

От едната страна ще бъде с 3-4 чекмежета а от другата няма да има нищо, над коленете може да има чекмеже или рафт.
Плота искам да е масивен, здрав, примерно да може и да зачукаш нещо без да се раздруса цялото бюро.
Засега съм се спрял на шперлат (ок. 20мм) като този от строежите за кофража - но нз колко ще струва (80х120см ) и къде се продава - друг вариант е ПДЧ, нещо съм предубеден:?

Искам с минимални вложения да го скалъпя това бюро. Имам доста ПДЧ плоскости, (за плот нз дали имам размер) , може би само краката ще са от дъски. Тези механизми за чекмежетата (водачи) - колко струват. Закрепването с минификс ми допадна, защото вчера ми се наложи да сглобявам едно бюро което е било лепено - та съм си играл 2 часа да пробивам наново дупки за винтове...

Предложете магазин от който мога да си набавя тези елементи на нормални цени или поне да са качествени! Също така и скалд за такива плоскости? За София
Засега намерих само един на Сребърна (обков).
Ориентирайте ме колко горе долу би ми струвало (плот, крепежни елементи, водачи) - за кроене, и др имаме машини ;)
asenlynch - специалист
Колега wernis, като сума за материали и разкрой, колко ти излезе?
И се чудя дали е възможно със зеге да си направя разкрояването и да дам само да кантират във някоя фирма?
LZ - специалист
asenlynch написа:
Колега wernis, като сума за материали и разкрой, колко ти излезе?
И се чудя дали е възможно със зеге да си направя разкрояването и да дам само да кантират във някоя фирма?
Разкроят е споменат в темата - 17 лв.
Със зеге няма да можеш да го направиш без да се назъбят ръбовете. Варианта е да режеш със зегето на по-голям размер и после с обер-фреза с прав фрезер и лагерче по шаблон да изравниш страните, но не мисля, че си струва тоя труд. Това множе само в случай на някаква малка корекция.
asenlynch - специалист
Благодаря за отговора ,LZ!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Бюро за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: