• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lubomirlz - специалист
Ами да поизтрезнях, темата ти я следя от самото начало и съм ти изчел постовете, понеже и аз си падам по красивите камини, но определено не ми беше приятно да обиждаш форумците с ниското им КПД понеже не получи отговор в рамките на три часа. Все пак хората ходят на работа и не им е първостепенна грижа да почват да пишат по форумите в 9 часа сутринта. Форума се преглежда и се пише предимно вечер и се е помогнало и се помага на доста хора.
Приятен ден на всички. :)
MADMAXMARA - напреднал
lubomirlz Къде видя че съм обидил някои , просто се учудих че на такъв голям форум няма поне един професионалист които да ми даде изчерпателен отговор на въпроса ми.
svetliopi44 - Чирак...
Прочети ,тук ... има размери ... и формули за смятане ...
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... E0&start=0
chapara - майстор
MADMAXMARA,имаш лично съобщение :wink:,форума има КПД,но както ти е казал колегата,не е първа задача да се изчете форума .Дал съм ти телефон,на човека ,можещ да осъществи всякакви мечти :roll: :wink:
filmatoplo - майстор
Оня ден когато падна първия сняг бях на една хижа само с маси за пикник и камина .Та ми направи впечатление добре направена камината - без грам да пуши (обикновено си личи по опушения перваз над отвора ако е пушила ) вътре си беше с Еската която не позволява атмосферното налягане да бие директно в огъня .Отвън беше не притенциозна с камък тип Гнайс .Хижата е на общината така че майстора не е някой тарикат който я е правил за 2000 лв а може би на доброволни начела но с мерак .Отвора и беше по спомен около 60-45 ,комин-2,50 м диаметър поне 30/30 .
MADMAXMARA - напреднал
filmatoplo написа:
Оня ден когато падна първия сняг бях на една хижа само с маси за пикник и камина .Та ми направи впечатление добре направена камината - без грам да пуши (обикновено си личи по опушения перваз над отвора ако е пушила ) вътре си беше с Еската която не позволява атмосферното налягане да бие директно в огъня .Отвън беше не притенциозна с камък тип Гнайс .Хижата е на общината така че майстора не е някой тарикат който я е правил за 2000 лв а може би на доброволни начела но с мерак .Отвора и беше по спомен около 60-45 ,комин-2,50 м диаметър поне 30/30 .
Благодаря че се включи във темата но аз вече си намерих майстор да направи камината от Пловдив е човека и доста ми харесаха камините които прави.А за останалото извинявай но не си прав таланта и майсторлъка трябва да се уважават и да се заплащат адекватно защото такива майстори останаха малко ,знанията и уменията във даден занаят не са тарикатлък .
drm - специалист
Виж какво приятелю виждал съм доста зидани камини.Някой от тях много красиви други по-малко,но има 1 важен момент.За да има 1-на зидана камина високо КПД се изгражда по точно определен начин.Това го знам от 1 стар майстор на камини .Виждал съм негово творение в Жеравна направо бях очарован,и си печеше доста яко.
  • 1
  • 2

Тема "Камина със зидано огнище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: