Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Помпата е монтирана по всички правила на топлотехниката :wink:
filmatoplo - майстор
Вързването е ОК , първата си камина свързах така имам и снимки но пустото качване пък и да не стане хвалене . :?
pac_ - специалист
При отворена система е по-правилно да се върже разш.съд на входа на камината с директна тръба до него ,без никакви прекъсвания по трасето! :) А и защо отделен извода за термометър?Има контактни термометри!
drm - специалист
Според мене махаш долния обезвъздушител и си ти.А що се отнася до крана на топлата не го махай, в даден момент ако ти се наложи можеш лесно да отделиш камината.Един съвет ,като управление си сложи ел.терморегулатор.Доста по точни са от обикновенните и перфектно си работят.За целта обаче ти трябва гилза за датчика която да е възможно най близко до камината,това ще рече че трябва да е на 1-та тетка,на топлата.Аз обикновенно ги правя с кръстачка или четирипътник .Като го завиеш на камината го оставяш в вертикално положение.На горния извод слагаш обезвъздушетела на задния гилзата на долния крана с холендър,елементарно и опростено.
Krelion - специалист
ResidentEvil написа:
А според мене помпата не е монтирана както трябва. Трябва да е хоризонтално разположена, ати си я сложил вертикално. Ротора трябва да виси надолу т.е лицето на помпата трябва да сочи тавана.
Не лъжи човека!

"Няма никакво значение как е поставен филтъра".
Разбира се ,че има!

"При отворена система е по-правилно да се върже разш.съд на входа на камината"
Така мисля и аз!
bmi - напреднал
drm написа:
...Един съвет ,като управление си сложи ел.терморегулатор...
За какво служи?
Какво управлява този регулатор?
drm - специалист
Ел. терморегулатор командва помпата.Задаваш си на него настройката и не бараш повече. Аз имам в предвид ТР-6 на Интел Поморие.Другото което е имаш цифрово изражение на температурата на камината постоянно.
dzireto - помощник
а за защо разсширителя на входа, не е ли по добре и на 2те, ако прегрее камината кво праим?
pac_ - специалист
dzireto написа:
а за защо разсширителя на входа, не е ли по добре и на 2те, ако прегрее камината кво праим?
И като прегрее,какво?Помисли преди да задаваш елементарен въпрос!!!Водата се разширява и нивото в разш.съд се покачва.От къде го мислите това,че разш.съд се вързва на топлата вода?Кога се прави това?Май говорим по инерция?Я малко се поровете в старите схеми за отопление.Разш.съд се вързва на топлата вода,когато системата е направена да работи без помпа,на гравитация.
pac_ - специалист
phoenix написа:
показвам аз как съм го реализирал на моята каминка, при теб няма нужда от обезвъздушител, щом директно нагоре ти е разшир. съд. Крана като го развия от каминката и мога лесно да я изкарам за ремонт или каквото се сетиш. За това казвам кран с холендър.
Изображение
Хубаво изпълнение за витрината на някой магазин!Какво ще стане с ППР,когато камината вдигне висока температура?От камината се тръгва с метална или медна тръба-поне 1м.Помага при прегряване и можеш спокойно да сложиш контактен термостат за управление на помпата и контактен термометър за следене на температурата!Всеки иска "направи сам",ама не става в всички случаи.Ако искаш да Си го правиш сам,попитай някой специалист,плати Си за акъла и действай.А и не е толкова скъпо да дойде някой ,който работи с мед да Ти направи поне изхода и входа на камината с мед а после Си прави с каквото искаш-може и с ППР.С тези "икономии",понякога се стига до не много добри и дори до плачевни резултати! :?

Тема "Съвет за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: