От мобилни телефони до цифрови камери
Avenger - помощник
Това означава ли че ако сложа резистори от 0.50 w всичко ще е наред ?
Justy - майстор
Даже по добре 1 W. Даваш ли си сметка какви загуби има тази схема? Нямаш ли напрежение по близко до работното за светодиодите / те се палят по ток, ама да не задълбаваме / :wink: Разгледай линковете, ползвай и търсачката - ELEMENTAL беше дал схеми за последователно и паралелно свързване - можеш да намалиш загубите.
Avenger - помощник
Този път би трябвало да стане

Прикачен файл

rsz_dsc02006.jpg
снимка 1
rsz_dsc02006.jpg (70.43 KиБ) Видяна 5406 пъти

Прикачен файл

rsz_1dsc02007.jpg
снимка 2
rsz_1dsc02007.jpg (61.6 KиБ) Видяна 5406 пъти

Прикачен файл

rsz_1dsc02009.jpg
снимка 3
rsz_1dsc02009.jpg (42.93 KиБ) Видяна 5406 пъти

Прикачен файл

rsz_dsc02011.jpg
rsz_dsc02011.jpg (50.47 KиБ) Видяна 5406 пъти

Прикачен файл

rsz_dsc02014.jpg
rsz_dsc02014.jpg (48.56 KиБ) Видяна 5406 пъти
Avenger - помощник
за какжи Загуби става въпрос

Прикачен файл

rsz_dsc02015.jpg
rsz_dsc02015.jpg (47.98 KиБ) Видяна 5402 пъти

Прикачен файл

rsz_1dsc02019.jpg
rsz_1dsc02019.jpg (51.52 KиБ) Видяна 5402 пъти
Avenger - помощник
Значи мога да ги пусна и на 12 волта но мисля че ще свети по-слабо затова реших да е на 24 всъщност са 28 волта
Avenger - помощник
Благодаря на всички които пишат и се радвам че мога да науча нещо от вас,това е за днес ще мога да пиша в четвъртък или петък приятен ден на всички :)
lenko71 - специалист
Avenger написа:
за какжи Загуби става въпрос
Ами цялото нещо консумира около 12W от които няма и 1.5W за светодиодите и останалите десетина вата за топлина!
Osiris - специалист
на диодите им трябват 3,2V за да светят добре подобре ги вържи в гупи по 3 бр и ги пусни на 12V с малък резистор
не е нужно високо напрежение за да няма загуба на енергия в резисторите и да ти пекат
:wink:
Avenger - помощник
Usiris според теб колко ома резистори ще са нужни ако ги вържа в групи ? аз съм приготвил 680 ома,но все пак трябва да се посъветвам с някой за да не стане грешка ? ------- щях да забравя,ами така яързани групово ако изгори един диод не гаснат ли всички ? и последният въпрос ми е, при положение че вече сам ги вързал така както се вижда на снимките има ли някакво спасение без развалям това което съм направил макар и грешно,аз си мислех нещо от рода да намаля напрежението,но незнам ...... :? поздрави от мен .
Osiris - специалист
за какво напрежение говорим ? и какви точно са ти диодите предполагам бели но от снимката няма как да позная ще трябва да видя дали имаме боб :lol:

Тема "Светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: