• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ditronix - специалист
Вентилаторите от акумулиращите печки са горе-долу нискошумящи,но искат много грижи!Всеки сезон-в началото-разглобяване ,почистване,смазване,че и смяна на лагери и гумени маншони!Такива турбинни вентилатори,наистина с много ниско ниво на шума има в копирните апарати.Ако имате познати техници-помолете ги,ако ви трябват!Вече доста "ксерокси" отиват на боклука,така че мисията не е невъзможна!
tyrnokop - специалист
3 месеца по-късно.....
Точно когато бяха двата дена с температури по -20 градуса турбината почна да боботи и изобщо спря. Разглобих наново и се оказа, че откъм едната страна турбината е закрепена към електромоторчето посредством лагер, но откъм другата има температурно устойчив гумен маншон. Тук валът "лагерува" чрез нещо подобно на пластмасова вложка, която се е стопила. Получава се биене и турбината започва да хлопа, а в моментите, когато вложката задере в маншона, турбината спира. Намерих лагерче (10 мм по външната периферия и 4 мм по вала). Има специализиран магазин за лагери на пазара до Гюрлата зад мебелната палата. След като изстъргах нагорялата пластмаса и нанизах лагерчето, монтирах и затворих. Работи идеално. Лагерчето струва 3 лв.
stiv1961 - майстор
jey написа:
имам такъв вентилатор от акумулираща печка
подарявам го :-D
Ако го подаряваш да давам адрес на лично?
jey - напреднал
stiv1961 написа:
jey написа:
имам такъв вентилатор от акумулираща печка
подарявам го :-D
Ако го подаряваш да давам адрес на лично?
нямаш проблем
по еконт ли да го пратя
  • 1
  • 2

Тема "Откъде да намеря вентилатор за печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: