• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
пелетите както и еко брикетите не се ли правят от отпадна дървесина? Ако почнат да секат дървета заради тях ще станат повече от х2 като цена ,защото те и сега не са много ефтини даже никак :?
naskov - майстор
Dakonite не ги обичам и бях забравил, че имат долна вратичка. В такъв случай променям мнението си на 180*-става колега, става :) . По принцип тези горелки могат да се монтират на почти всички котли на тв. гориво. Миналата седмица сложих една пелетна горелка Feroli SUN 7 на един Атмос ДС18. Работи добре, въпреки, че в този случай пиролиза не се получава. Остава още малко да се донастрои, защото клиента замина за Англия и не успях да си поиграя достатъчно
kaktys - напреднал
разбрах че горелките на ерато не са много капризни по отношение на пелетите
filmatoplo - майстор
То ще стане щото горелката си работи и нагнетява пламъка , но първия отсек който по принцип се слага гориво ще седи изолирана .Когато е с нормално тв гориво пламъка в първия отсек с капака за пълнене - гори надолу и после минава през другите ески .Трябва да се изреже част от преградите без риза които пречат свободно да преминат газовете и да облизват и първата плоча . :wink:
bili&steki - специалист
kaktys написа:
разбрах че горелките на ерато не са много капризни по отношение на пелетите
:lol:
аз съм чувал от доста хора точно обратното ...пък и обичат да похапват повечко пелетки от необходимото....
kaktys - напреднал
добре някакав съвет.Или друг тип горелка. :?
bili&steki - специалист
e...то решение лесно ще ти намеря ама ценовия му интервал е над този на горелките....
иначе на FERROLI горелката работи добре...ама е много,ама много претенциозна на пелети...(изобщо постановката пелетна горелка на котел на твърдо гориво не е с особенно високо КПД кой каквото ще да ми говори)
filmatoplo - майстор
Преди години един човек реши да сложи на Виадруса си горелка на нафта - стана монтираха я , обаче излапа 2000 литра до нова година и до април още толкова :shock: 4000 литра ги докапчи - познайте дали я махна или стои . Махна я :wink: . Дано с пелетите не е същото или литрите ги заменяме с кубици -тонове. :wink: Провери как е при действащ котел с такава пелетна горелка ГП -20 или Фероли. :?
bili&steki - специалист
filma,този момент често се получава....правят хората подобна постановка и викат "екста е...как грее" ,ама след първия сезон се почва..."да ти ___ и пелетите...много скъпо бре.." и т.н...и излиза ,че изобщо отоплението с пелети е неефективно а не устройството дето ги изгаря...
filmatoplo - майстор
Точно така - горелката си работеше добре и клиента беше по потник - само дето му излизаше скъпо. :wink:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: