Всички имаме коли, нали ?
zdux - специалист
правил ли си го?? аз така или иначе ще пробвам......преди да купя друг...........ама такъв отвор как да го наваря/?
inspo - майстор
Колега , щом не си заварял чугун ,недей да се учиш върху блока си. Заварянето на чугун си има своите тънкости ,затова си намери някой който разбира да ти го завари.
zdux - специалист
виждам че си градски.....къде го правят????
Johny - майстор
Има специални чугунени електроди. Виждал съм да заваряват и с обикновени, като навиват около тях меден проводник. Потърси специалист заварчик - по-евтино ще ти излезе.
inspo - майстор
не ми се е налагало да ползвам такива услуги , и не мога да те насоча към някой .
crez - майстор
evdoki написа:
С СО2 се заварява, или с електрожен със стоманен(чугунен) електрод
Средно добър заварчик го прави, но с правотоков електрожен. Ето като този:http://vsi4ko.ibox.bg/ad/id_1796508521/region_4 Виждал съм така заварен блок спукан от замръзнала вода в него, ех не е за рали, но за беден човечец става.
sanders - специалист
Евала на приказката Крез :)
crez - майстор
Johny написа:
Има специални чугунени електроди. Виждал съм да заваряват и с обикновени, като навиват около тях меден проводник. Потърси специалист заварчик - по-евтино ще ти излезе.
Навива се меден проводник да отвежда бързо температурата от електрода, защото прекъсването на чугунената заварка не е за препоръчване, а продължетелното заваряване може да прогори заварявания материял. Заваряването на чугун и алуминий е тънка работа и не е за направи си сам. Мисля че по време на заварката блока се загрява с външен топлинен източник, нещо е свързано със зърнестата структура на чугуна. :?
zdux - специалист
аз имам друга идея за блока....няма да споделям да не стане фал.....ако се получи ще го снимам......с тази кола и без това не спирам да експерементирам.....ако я видят от рено или ще ме опандизят или ще ме позлатят.....по вероятно е 1-вото :lol: ......ама вече 20 години е на ход.
housedoktor - майстор
Един приятел си завари блока на хондата преди време.Биелата се беше показала да види кой кара

Тема "дупка в блок..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: