Мечтата на всяка домакиня
solo5 - майстор
в повечето панелки носещи са стените между стаите, както и тези към стълбището
mitaka_vk - специалист
А другите не са носещи, много интересно тогава останалите панели за какво служат, само като ограда ли?
LZ - специалист
Е, тия вътре дето са дебели по 6-7 см. и те е страх да се облегнеш на тях, не мисля, че са носещи.
Като гледам структурата на външния панел, нещо ме съмнява да е кой знае колко носещ. По-скоро е изолационен, но може да бъркам.
mitaka_vk - специалист
LZ написа:
Е, тия вътре дето са дебели по 6-7 см. и те е страх да се облегнеш на тях, не мисля, че са носещи.
Като гледам структурата на външния панел, нещо ме съмнява да е кой знае колко носещ. По-скоро е изолационен, но може да бъркам.
Е тва е правилната насока, оказва се че няма носещи панели в блока, тогава какво ли носи блока?
solo5 - майстор
подпрозоречния наистина е пълен със стиропор
аз не знам да има носеща стена изпълнена по този начин
:roll:
mitaka_vk - специалист
Абе мчай наистина не правиш разлика между монолитно и панелно строителство. Досега не ми отговори кое носи панелите, трегерите ги забрави изобщо, такова животно в панелите не съществува :-D
ribnikolaevi - майстор
Има системи, при коита фасадните панели не са носещи. Носеща е една стоманобетонна греда, от вътрешната страна. Но все пак не препоръчвам на никого да прави това упражнение (да бута панели) без да се консултира със конструктор. Ако човекът, започнал темата, желае съвет, нека първо да се обади тук, после ще му кажа какво да провери и какво да снима.

Тема "Дайте съвет как да си бутна стената." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: