huligana90 - напреднал
ЗДР...

Значи въпроса е следния имаме една стая тя е като гостна но тавана е от плоча а над него няма нищо и лятото го пече и вътре е баня а зимата е обратното голям студ

1 Ако сложа гипсокартон с вата (тази с фолиото) дали ще има ефект или никакъв

2 каква е разликата между обикновенната вата и тази с фолиото

Ето за тази става въпрос

Дебелина 5см

Изображение

Изображение

10Х за помоща :?:
naskov - майстор
От мен имаш 5* в плюс през зимата :) Ватата, която ти трябва е без фолио
huligana90 - напреднал
А за лятото ще има ли ефект

И можеш ли да ми кажеш каква е разликата между двете вати
Transporterr - специалист
Едната може да се сложи и без да има обшивка пред нея .Ефекта на фолиото е да задържа и отразява инфрачервените (и други) лъчи,или топлината казано напряко.Без фолио е по евтина и става за стенна или таванна изолация.И в двата случая важния параметър е дебелина и плътност, колкото повече дебела или плътна толкова повече изолация.. :)

Тази с фолиото може да се сложи там където не е нужно или възможно да се скрие ватата за да не се разпрашва което е неприятния и вреден момент при нея.Например спокойно може да си я сложиш под покрива ако го използваш за склад и не държиш да е скрита :)
torbalan - Дървен философ
да, ще има ефект и през лятото...
ако имаш възможност сложи два пласта...
също така, за да е по-голям ефекта - хубаво е да изолирани и стените, а не само плочата...
huligana90 - напреднал
За стените няма как да стане защото са с ламперия, а тавана са го оставили плоча место да го направат ламперия, но все пак е от едно време :wink:
EDI - майстор
В случая по-добрия вариант е ватата, каширана с фолио.Слага се задължително към вътрешната част на помощението.Ефекта е осезателен.В стаята на моя синковец имам една външна стена към комшиите и там не можах да сложа външна изолация.Сложих 5 см вата с фолио и отгоре дървена ламперия /харесвам дървото /.Определено топлозагубите спаднаха осезателно.Фоллиото задържа топлината в помещението, както правилно каза satansho и е по-добрия вариант, освен ако не търсиш по-ниска цена.
huligana90 написа:
За стените няма как да стане защото са с ламперия, а тавана са го оставили плоча место да го направат ламперия, но все пак е от едно време :wink:
ламперията може да се свали...
а като цяло по-добрия вариант е изолацията да е отвън...
huligana90 - напреднал
Цената няма значение ако се прави да се прави като хората :)

Това сме го мислили за външна но сега няма кога да се слага външна
значи напролет...

то пак зависи какво ще слагаш...

аз мисля да слагам сайдинг и момчетата от фирмата казаха, че температури не ги бъркат, единственото условие е когато се слага ватата да не вали...

Тема "Гипсокартон под плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: