Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Transporterr - специалист
сега когато стана студено забелязах че хладилника който е в сравнително хладен коридор не работи постоянно.Въпроса е това дали му се отразява зле ? Стария мраз нямаше такива проблеми и дори при о градуса работеше .. :?
Мога ли някак да го пренастроя на по ниска температура термостата които изключчва или тогава няма да работи нормално..? :?
panalov - специалист
Просто при по ниски температурива въздуха по бързо достига настроената температура вътре и за това се включва по рядко.Не мисля че е проблем даже по скоро пести ел. енергия.
EDI - майстор
Нищо му няма, но температурата не трябва да пада под 5 градуса.Веднъж миналата зима, беше към -18 градуса няколко дена,на бабата хладилника /който е в една ниша, която не се отоплява/ спря компресора и се запъна.Оказа, се че има някаква защита при тези ниски температури под 5 градуса и изключва компресора.
да за това иде реч иначе добре звучи не трябвада пада .. :) ака да стане
това си е антренце остава и печкада включа заради хладилника
интересно ми е дали ако променя тази "защита " няма да си работи ,все пак миналата година при тея студове -18 вътре беше около нулата чак -18 нямада стане .Проблема всъщност е че има фризерна част и се сещате какво става ако не е доста под нулатав нея :?
EDI - майстор
Надали ще ти паднат дотам температурите, но защитата не пипай.На бабата нишата е достроена и залепена до стена на къща и има три външни стени, затова стана работата.Ако стане подобно нещо, малко стопли помещението, ведната си тръгва хладилника.
благодаря, сложих го на максимално копчето на термостата в момента навън е -12 в антрето около7-8 и го чувам че се включва така че ме устройва

Тема "хладилник в студено помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: