Здравейте изкам да попитам кои марки електроди са най-добри за променливотоков електрожен 

skrijo написа:Здравейте изкам да попитам кои марки електроди са най-добри за променливотоков електроженИзвинявам се но този въпрос ми звучи като"Кой бензин е най добър за моята кола.Или коя марка кола е най-добра за мен"
skrijo написа:За отговорни заварки Вежен ли е по-хубав или Esab?Как става по здрава заварката на дадено изделие на по-голям ампераж или по-малък?Благодааря предварително.Нито по голям нито по малък то не че променливотоковите електрожени имат възможности за плавен реглаж но основния принцип при тях е 40 ампера на 1 мм елекрод което означава около 100 ампера за електрод 2.5мм. и 120-130 ампера за електроди 3.25мм. Всичко е въпрос на усет особено като заваряваш тънки неща. Есаб и Бьолер са световните лидери в заваряването но и тук всичко е въпрос на усет. Аз лично като работех с рутилови на Вежен преди работа ги напичах за час-два в пеща на около 200-250 градуса а на вилата в раховеца и "работят" перфектно.
skrijo написа:За отговорни заварки Вежен ли е по-хубав или Esab?Как става по здрава заварката на дадено изделие на по-голям ампераж или по-малък?Благодааря предварително.Ами в крайна сметка зависи какво точно имаш в предвид отговорни заварки.Все пак рутиловите електроди нямат такава якост като базичните.
skrijo написа:Ето това е моят електрожен http://elektrik90.com/index.php?itemID=17&group=1 . Взех го скоро и сега се уча с вежен, но мисля да почвам с други електродиХора защо си купувате музейни експонати за тия пари от Драгозов (и не само от него) можеш да вземеш приличен инвертор на Gismi и да заваряваш със всякъкви електроди.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: