• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
drm - специалист
LazarGanev написа:
Така както е монтиран е идеално, но защо е след помпата?
Не е след а преди,това е студената или входяща.Ниските изводи на котлите са студени високите топли.
filmatoplo - майстор
Ония другия извод на ппр му е за разширителния съд - там до манометъра на пълначката. :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, извинявай, всичко е ОК, заблудих се понеже не се вижда горещия извод. Този монтаж на филтъра е не по-лош от хоризонталния. Обратния монтаж, с гайката нагоре е неправилен.
filmatoplo - майстор
Айде аз изгорях :wink: имам и такива монтажи и то по план с проект . :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Айде аз изгорях :wink: имам и такива монтажи и то по план с проект . :-D
А бе и аз имам, ама не се гордея с тях! Не съм ли прав?
naskov - майстор
Дайте ги на мен, че нещо съм го закъсал от към клиенти. Само се услушват :-D
iurimil - напреднал
Проблема е ясен - малък комин.До тавана на гаражите върви тази 200мм. тръба, след което влиза е единичката на едно тяло 15*15 (даже маи и по-малък)или нещо такова(няма как в двойката защото е затапена при строежа между четвъртия етаж и тавана) и така до горе.
На лято ще се прави комин единичен 40*40 а до тогава ще опитаме с вентилатор горе на покрива.
Много сажди натрупва в камерата и снадката до комина,ама няма как да е щом няма тяга.
За това и не гори и не може да развите температура(изолирахме едната секция на входа - дясната) никаква промяна просто горене липсва.
Благодаря на всички отзовали се от самото начало.
Весела коледа \:D/
naskov - майстор
Ako намериш покривен вентилатор дай повече инфо за цена и ефекта от него. Иначе има малки центробежни вентилатори (тип охлюв), които се слагат на долнита вратичка. Те не увеличават тягата, но поне добре разпалват горивото и с тях котлите вдигат температура. Както писах последния У26 който монтирах беше с комин 30х30,10м висок и работеше много добре без вентилатор. Иначе оставам на мнението си, че котела е малък за 460 чугунени глидери. Много вода имат, много
iurimil - напреднал
Ей сега дръпнах една таблица за смятане на комин от тук и се оказа че този който си монтирал 30*30 10метра е с тяга на комина 28.57Pa и загуби на налягане в комина 7.072Pa ,при едно коляно и с мойте параметри на котела.
По-вече от перфекно от към комин, няма начин да не бумти.

За сегашните му параметри положението е по-вече от отчайващо - ще заложим на покривен вентилатор (преди 10-на години с един стар котел положението беше същото вентилатора ни спаси).
На лято комин минимум диаметър 0.28м.
naskov - майстор
Прати ми тази таблица за комините. От къде намерихте покривен вентилатор
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Мнение за viadrus U24 (Доставен и монтиран viadrus U26)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: