• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zhivko83 - специалист
Еоло Майор 28 кВ инструкций - http://www.bgtherm.com/#/products/heati ... cauldrons/
zhivko83 - специалист
Ако зададем 80 градуса загрява за около 10 минути и спира за 3 , после влиза в режима 4 - 5 минути нагрява и 3 почива - като имаме температура около 76 - 77 изход и вход около 56 - 57 градуса , пиша около защото температурата се мери като светват диоди , а аз смятам че примерно след 55 светва диода за 60 градуса . :|
LazarGanev - "Велик майстор"
Има два сериозни проблема, но имам проблеми с писането,
Малък диаметър на тръбите до колектора и малко радиатори за този котел. Направи тръбите ф25 до колекторите и увеличи ребрата поне на 80бр или добави един вентилконвектор.
Изненадвам се, че успях да пратя този пост
filmatoplo - майстор
Според мен къщата има много топлинни загуби , виждал съм случай при който постоянно радиаторите пращят на 80 градуса и в стаите не може да се затоплят над 20 градуса .Трябва да се започне отначало с потребната нужна мощност за сградата .В случая ребрата ти трябва да са над 80-100 .
ESPACE - майстор
Filma май най-добре от всички усеща нещата :) Друго си е практиката. Каквито и програматори да сложиш (истинския такъв за Майора е Amico), какъвто и котел да сложиш (освен ония фантастичните електрически може би :? :-D ) без да промениш нещо кардинално по отношение топлозагубите в тази къща(изолация на стени и тавани, дограма) не се надявай на кой знае какви по ниски сметки.
Филма, съгласен съм, но големият проблем, е че котелът изключва преди да е стоплил стаята - това означава, че прегрява защото радиаторите са недостатъчни да го охладят или диаметъра на тръбите е недостатъчен за да пропусне необходимия дебит вода. В случая - и двете . Не може 60 ребра да се захрянват от тръба ф20. Минималната мощност на котела е 10,5кВт, а мощността на инсталацията е 10,2кВт при 90°С, а газовият котел може да осигури максимум 80°С, при което мощността на инсталацията ще е не повече от 9кВт, при по-ниска Т° да не говорим. Друг е въпросът, че този котел е голям, но това е друга тема. Първите два проблема трябва да се отстранят на всяка цена!
drm - специалист
Нищо му няма на котела .Би трябвало да има 2 датчика единия да мери температурата в стаята, а другия температурата на водата в котела.Задаваш режим на работа 80градуса,задаваш и температура на стаята 25градуса и не се занимаваш.Когато достигне 80градуса котела изгася,но помпата се върти.Този цикъл продължава докато в стаята не стане 25градуса.След това котела пали по рядко само да поддържа зададената стайна температура.Ако не е с 2 датчика може да се направи с 2 ТР-2 и пак ще има регулирана температура и на стаята и на котела.
filmatoplo - майстор
Точно така Лазаре , малък дебит през котела и сензора отчита 80 гр и изключва , друг е въпроса че газовите котли са икономични в сгради с минимални топлинни загуби , както термопомпите и климатиците . Дори да опита с превключване на друга по висока скорост на помпата - ще има известен резултат но разхода няма как да снижи .На изус гадаем но някой проблеми са налице.
drm, моите уважения за котела на твърдо гориво в съседната тема, ама това, което си писал тук за газовия е пълна (цензурирано). Извинявам се.
Последна промяна от LazarGanev на съб дек 19, 2009 9:09 pm, променено общо 1 път.
drm - специалист
LazarGanev написа:
drm, моите уважения за котела на твърдо гориво в съседната тема, ама това, което си писал тук за газовия е пълна глупост. Извинявам се.
Аз споменавам че му няма нищо на котела,друг е въпроса че му се губят ребра и че тръбата е тънка,като се отстранят тези проблеми ще види че съм прав.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

Тема "Въпрос за котел 28 кВ и къща 110 кв м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: