Онзи ден премръзнах в моят автомобил - Пежо Експерт-пътнически. При околна температура минус 6-7 градуса дори при градско в София колата загряваше не повече от +80 градуса. А при спускане от Петрохан слезе на 65 градуса /външна - 10/ и направо си беше клинчар. Вярно, че купето е огромно- 5 м3, но това няма нищо общо с температурата на двигателя.
Вчера във фирмения сервиз ми обясняваха, че това било нормално за дизела, с което аз категорично не съм съгласен /колата е гаранционна/. Нали нормалната работна температура на двигателя е 90 градуса. Да не говорим, че в покой, с изключен вентилатор пак държеше около 80 градуса. Когато няма насрещен въздушен поток няма как да не държи 90 ?!
Вчера във фирмения сервиз ми обясняваха, че това било нормално за дизела, с което аз категорично не съм съгласен /колата е гаранционна/. Нали нормалната работна температура на двигателя е 90 градуса. Да не говорим, че в покой, с изключен вентилатор пак държеше около 80 градуса. Когато няма насрещен въздушен поток няма как да не държи 90 ?!