Най - вълнуващия въпрос зимно време.
drm - специалист
filmatoplo написа:
Въпрос - колко време ще дава ток Юпс 600 вата със акумулатор 120 А мпер часа като захранва помпа 500 вата - спешно , благодаря . :?
Искам да те попитам как работи 500ва помпа с юпс 600ва.Няма ли проблем при тръгване.
filmatoplo - майстор
Не съм монтирал такъв товар 500 вата наведнъж тоест 1 помпа а 3 по 150 вата и работи но издържа малко час 2 и юпс пищи .
bobykafe - специалист
Antonii написа:
Според мен много ниско КПД си заложил.
Значи аз със 55Ah акумулатор захранвам 100W помпа в продължение на 9h(практически измерено). Ако го интерполираме за този случай би трябвало да стигне за около 3-4h.
И тука във формулата за КПД си го писал, че го делиш пък го умножаваш, както си и трябва де. :wink:
Предпочетох да е по- ниско и да има резерв, отколкото да има неприятни изненади. За формулата си абсолютно прав, ще го оправя.
100 Вата са поне 8 Ампера, 7 часа по 8 ампера са 56 Амперчаса?
Не споря, нямам практически опит в тази област, просто си смятам. Възможно ли е помпата да не е натоваряна на макс?
Antonii - майстор
Възможно е, все пак тя си мени консумациата в зависимост от натоварването на системата.
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Значи да се навържат 3-4 акомулатора 120 амперови паралелно :wink:
3-4 ?!?
Колко време трябва да работи помпата на UPS?
filmatoplo - майстор
До 3-4 часа ще се вземат мерки , за зимен курорт е толкова време без ток е равно на война .
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, агрегат няма ли
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
До 3-4 часа ще се вземат мерки , за зимен курорт е толкова време без ток е равно на война .
За толкова време и такава мощност UPS на 12 V не е подходящ.
UPS 24V, с два акумулатора по 120Ah, 12V може и да изкара 3 часа на помпа 500W.
Transporterr - специалист
уеуе както ги навързал толкова акумолатори по 120Аh + Юпиес-а се доближават до цената на генератор .Което дава право и на осветление освен на парно.Хубаво е да се мисли по комлексно :)
Здравейте,имам камина на дърва с водна риза.UPS е ИНТЕЛ няколко месеца работи добре.В един момент при включване на сешоар за коса в контакт доста отдалечен от този в който е включен UPS- той започна да бръмчи ужасно и единия от индикаторите за заряда започна да примигва.
Свързах се с фирмата от която го закупих/беше в гаранция/ и ме посъветваха да проверя акумулатора/също нов/Акумулатора беше ОК.
Не намериха обяснение-казаха замерване на контакта към който е свързан-извиках ел.техници-замериха ,провериха-всичко пак ОК! Същото се случва и при включване на прахосмукачка.Казаха четковите ел.уреди влияят,но не е страшно.След време единия индикатор спря да свети.През лятото когато системата не работи ,но UPS-а е свързан към ел.мрежата спря да свети и втория от 4-те индикатора сигнализиращи за нивото на заряда/отговарящи за 50% и 75%/.Изпратиха го в Интел.Оттам се свързаха да обясня в какво е проблема.Казаха,че ще подменят индикаторите,но нямат такъм случай досега.Върнаха го и пак реагира по този начин!Зимата идва-дайте съвет!

Тема "Проблем с UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: