Искам да знам само точния отговор какво трябва да е покритието. Нямам намерение да правя нищо в домашни условия. Има цехове където извършват покалаяване, горещо поцинковане, кадмиране и други галванични покрития. Питал съм и ми отговориха, че ще ми извършат услугата, но трябва аз да избера начина, тъй като не знаят с какво са покрити от завода производител.
Милен написа:GEORGI5959 написа: Ок, "Милене", кадмият е токсичен, цинка е токсичен, но чугуна, от които е излята месомелачката, не хваща калай, от какво тогава е покритието? Защо центрофугата ми за мед е от поцинкована ламарина? Или краткото преминаване на хранителен продукт не е опасно за здравето?
Цинка не съм казал че е токсичен провери сам тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%BD%D0%BA но не виждам как ще поцинковаш в домашни условия. А калайдисването си е цяла наукане случайно едни мургави майстори ги наричат калайджии
Ти как обработи повърноста преди да направиш опит за калайдисване и с какъв калай, щото има едни пръчки които са калаено-оловна сплав. А олово в храната не е за предпочитане http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0% ... 0%B2%D0%BE
а в месомелачката данеби хранителния продукт да се задържа дълго?
не се задържа ама като има съмнение аз не бих рискувал да се тровя.