• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
mim - специалист
и къде простирате прането, колко цветя гледа жената, колко аквариума гледате и колко често готвите, и абсорбаторът работи ли,
както и вентилатора в банята
мухлясват вьншни стени( апартамента има изложение изток север запад),около прозорците сьщо излиза мухьл. абсорбатора на кухнята е с два мотора и работи много добре( готвим 3 пьти седмично) в банята има голям прозорец който отваряме дори и през зимата, имаме една драценаоколо 1 метьр. сега влагоуловителя работи от снощи и дьржи влагата на 60% в целия апартамент. ако го спра се покачва
zmeios - специалист
Ами Пацо... не искам да звуча обидно но...

Проблема ви е в това че помещението не се отоплява.

Решението, което сте намерили с влагоуловителя, ще върши работа. Обаче опитай се да сметнеш колко ток хаби това - примерно (съвсем примерно), 20 лева на месец. Сега сметни, ако вложиш тия 20 лева в отопление на стаята ЦЕЛОДНЕВНО - какво излиза? Същият тотал накрая, и пак няма да имаш конденз, обаче ще се чувствате субективно по-добре в това помещение (по-топли стени, под, и т.н.)

Не зная защо хората си мислят, че като си сложат изолация, и могат да СПРАТ да се отопляват. Идеята е да се намали неколкократно сметката за отопление, а не да се СПРЕ топленето. Физиката не може да се излъже.
ами наистина не включвахме радиаторите(мухальт е в 3 помещения) защото температурата си беше 18 градуса и за нас е добре :-D днес ще ги пусна всичките на 3 и след ден два ще ви кажа какьв е ефекта. а влагоуловителя сьм го поставил в коридора вратите са отворени и смуче и от трите стаи ps: неможеш да преметнеш топлофикация :-D
jekasus - майстор
А как е изпълнена външна топлоизолация в горния край -метална козирка или просто подмазване към изолация на съседа(панела).Водата винаги ще намери път.
MASTER - специалист
jekasus написа:
А как е изпълнена външна топлоизолация в горния край -метална козирка или просто подмазване към изолация на съседа(панела).Водата винаги ще намери път.

Само ми е интересно това какво общо има с проблема ? :lol:
jekasus - майстор
Като ти влезе вода под ти и ще разбереш.
сутринта проветрих целия апартамент и пуснах всички радиатори ха 3. сега те си включват и изклячват и подьржат 20 градуса. влагоуловителя сьм го изключил. по прозорците няма конденз а влагата е 67% явно така ще я карам. имам козирка над изолацията.
MASTER - специалист
jekasus написа:
Като ти влезе вода под ти и ще разбереш.

Ако ми влезе вода под ТИ-та и особенно ако позамръзне там, най вероятно ще си я търся около сградата, а няма да се чудя що ми мухлясват стените :lol:
sasooooooooo - "специалист"
Я сега сметни за тези "20"лв спестени от влагоуловителя, колко дни ще изкараш на парно :?

П.П.: Не е към автора на темата.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Решение на конденз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: