• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
drm - специалист
zhivko83 написа:
Лазаре , дай съвет .
Тази тръба ППР полипропилен ли е , тя същата ли е с тази която се използва за водопровод ли е ?
Как се работи с нея , мисля че някой писа по -горе в темата , само с лепачка става , ако знаеш начин като за непрофесионалист , моля кажи ?
Стоманена мисля , че няма смисъл да слагам , както прочетох някъде се отлага ръжда и други такива , които не са препоръчителни за такава фина инсталация , като газов котел с пекс ал пекс тръби .
Хей приятелю ако го направиш с ППР ,то трябва да е стабилизирано с ал.вложка.Освен лепачка ще ти трябва и острилка,за да свалиш вложката,а що се отнася до самото лепене не е голяма философия.Не случайно ти наблегнах на мед ф28 което съответства на ППР-ф32.Медта хем е вечна,хем е по добра.А така като гледам снимката ,ще ти трябват 4-прехода 1"х28,2нипел колена,3-4колена и евентуално малко изолация 13х28 или 9х28.Също така е добре да си смениш крановете и филтъра и те да са на 1".И един съвет от мен,хвани си някой който разбира на медно да дойде и да ти го направи.Ще дадеш някой лев,но поне ще си сигурен.А що се отнася до продавача в магазина за който си писал по горе,аз лично не съм съгласен с неговото мнение.Защо ли практиката показва точно обратното,когато имаш захранване с добър дебит резултатите са по добри.П.С.Бялата тръба на ф20 може да захрани до 7кв.,от там ти идват проблемите.
zhivko83 - специалист
Колега напълно си прав и ако не намеря пекс ал пекс ф 32 и фитинги за нея , то ще се слага медна . И аз съм за медната , но от тия майстори сега сме в това положение .
drm - специалист
zhivko83 написа:
Колега напълно си прав и ако не намеря пекс ал пекс ф 32 и фитинги за нея , то ще се слага медна . И аз съм за медната , но от тия майстори сега сме в това положение .
Хич даже не я търси бялата тръба ,фитингите на 32 са доста по скъпи от медните и има вероятност да ти излезе по скъпо.
zhivko83 - специалист
Добре тогава , щом с тази ще е скъпо , то с медта и всики тия кривки , коленца и други , дали 100 ще стигнат :?:
drm - специалист
zhivko83 написа:
Добре тогава , щом с тази ще е скъпо , то с медта и всики тия кривки , коленца и други , дали 100 ще стигнат :?:
Ще стигнат,но в тези 100 не влизат крановете на1" и филтъра.
naskov - майстор
Цената на метър медна тръба ф28 е около 10лв. Фитингите са по 1,50. 100лв ще ти стигнат
drm - специалист
naskov написа:
Цената на метър медна тръба ф28 е около 10лв. Фитингите са по 1,50. 100лв ще ти стигнат
И аз това се опитвам да му обясня,само дето му залагам и труд,а той се пъне и не вярва.
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо не пуснеш една снимка на положението в момента?
zhivko83 - специалист
май е с доста кофти качество ..... :?

Прикачен файл

snimka.jpg
snimka.jpg (16.6 KиБ) Видяна 3578 пъти
zhivko83 - специалист
На страница 5 има почти същата система . :)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 26

Тема "Въпрос за котел 28 кВ и къща 110 кв м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: