• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GeorgiRadevDu - специалист
Един приятел има подобни техники като използва мотор и редуктор от
вана за мляко . Същият тертип ползва като варят лютеница ,вместо да
бърка на ръка пуска машинарията.
krasiorocknroll - специалист
Четков двигател за променливо напрежение,най-добре е да има и редуктор :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да възбудя стара тема :roll:
Двг от грил бил слаб, а от чистачки става... не ми пасва. Та всъщност в миналото въпросът май си увиснал без отговор.
Я кажете как мързелешката да завъртим агънцето-багънцето.
Изображение
:wink:
LZ - специалист
Не трябва ли мръвката да е по-настрана от жарта, за да не капе мазнина в нея :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ako mrywkata e wstrani kak ]e se ope`e?
Ако мръвката е встрани как ще се опече? с жар е така. Затова е по-вкусно, Опушва се. На грила нагряването е странично и няма пушек.
Кажи за ззадвижването де. В електротехника питам, не в кулинария :? :roll:
LZ - специалист
Преди няколко години в един хотел в гората се бяха събрали горски на това упражнение. Задвижването беше с акумолатор от кола и гъвкава връзка, предполагам нещо като гъвкав удължител за бормашина. Така мотора беше в страни от печивото :) Предавките не ги видях.
mladkal - майстор
Palawnik написа:
Съмнявам се да намериш готово решение на въпроса. Това което колегите пишат е добро като решение, но ми се струват малко слабички двигателите.
Идеята ми е малко скъпичка, но за това е ефективна. Двигател от пералня и капла от велосипед. Ако използваш и програматор нещата съвсем ще си дойдат на мястото.
Когато избираш двигател внимавай за какъв режим на работа е предвиден. Двигателите за чистачките и дрелките са изчислени да работят минута после да почиват 10. Т.е. ако ги натиснеш да въртят чевермето 3 часа с голяма вероятност поне през половината време ще се наложи да го въртиш на ръка.
Четейки посъживената тема желаяда кажа,чене съм съвсем съгласенотносно съмненията ти за издържливостта на ел двигател от чистачки. Преди години реализирах нколко проекта за ювелирни винлини направени от ПДЧ, стъкло, МНОГО СТЪКЛО, ОГЛЕДАЛА, СТОЙКИ ЗАБИЖУТЕРИ(манекени) и самите бижута. Всичкотова, което севъртешепостоянно в кръг от 9 сутринта до седем, осем вечерта НОН СТОП работи безотказно и до ден днешен. За целта ползвах руски ел мотори за чистачки (май бяха за "Жигули"), които купувах за 10-15лв/бр от първият попаднал магазин. Всичко останало -ремъчни шайби, ремъци,закрпеващи механизми и т.н.подбрах по сбособа "проба-грешка" Всичко работи/ше и до ден днешен,а възложителката дорими прати нколко мераклии, на които също реализирах подобен проект.
В моята професия ползвам отново ел. двигател за дванадесет волта за да ми подава ход на една машинария... Има дни, в които работи с часове и не е сдал багажа.Турски е и със сигурност за чистачси.
Дано съм бил полезен!
Желая Успех на всички Ви,а който има въпроси на ЛС или мейл!
mien - специалист
Ето един вариянт:

Прикачен файл

Image092.jpg
Image092.jpg (111.95 KиБ) Видяна 29617 пъти
Мога да предложа по лесно решение на проблема. Това е мотор от чистачки на Москвич алеко само има направен фланец от 60мм тръба с преход на резба ф8 или ф10 не съм сигурен, но като намериш мотор ще уточниш. С нормален акумулатор 45-55 АЧ прави две чевермета и спокойно си палиш колата.
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МЕХАНИЗЪМ ЗА "ЧЕВЕРМЕ''" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: