• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Aaa, вентилатора помага. Пробвах го :)
filmatoplo - майстор
Напорен на котела или всмукателен на комина . :?
naskov - майстор
Напорен на котела. От Василев :)
drm - специалист
Stefak написа:
Iurimil, да не те отчайвам ама... От 4г. съм с такъв котел 10 секционен и повече от 60гр. е дигнал 20тина пъти и то до 70гр. Така че не очаквай чудеса, а също и да се случи това което ти обещават. Иначе не е лош, готиното е че може да не го гасиш цял сезон, може да го затваряш и след 10ч. да има още жар и се разпалва директно с въглища за 5 мин. на сутринта и след 1ч. е топло. При мене котела е на 40см от комина с хоризонтален кюнец, а комина е с диаметър 30см. и е висок 14м. Така че готви се за доста нерви хвърлени по него, не е чудо на техниката.
Ако го лепна ,няма да го сваля под 75градуса.
drm - специалист
filmatoplo написа:
Както и се случва - при по дългите камери остава изолирано огнището , при турските чугунаци е така над 5 секционните .На правят приспособления ама няма да дадът резултат - дори и вентилатор съм слагал не помага - издиша отвсякъде .Да ви кажа ли кои котли монтирам на твърдо гориво и нямам проблеми - Атмос .Има ги на дърва или комбинирани и на въглища .
Само ще ти кажа че Виадруса бие по Атмоса от всякъде,нищо че е пиролизен.Това което може 1 Виадрус,Атмуса просто може да си мечтае.
filmatoplo - майстор
Дрм :) здравей - за кой модел Виадрус става въпрос и за какви киловати .С какво бие Атмоса :?
drm - специалист
Става въпрос за всички модели на Виадрус с твърдо гориво.Атмоса е доста капризен,за него трябват сухи дърва,ако може да са от миналата година е най добре и пак бавно вдига температура.Доста трудно влизат в режим,та затова съм ги намразил и то много.А що се отнася до Виадрусите,те са си обикновенни печки с ТРВ,слагаш дърва топли не слагаш не топли.За сравнение ще ти кажа ,правихме на 2-ма братя парно,къщите им еднакви,всичко направено по един и същ начин но с различни котли.На единия Виадрус 58кв мисля че беше,а на другия Атмос 60кв.Ей каква мъка с Атмоса,неща да се сещам.Виадруса за 1час влезе в режим,а на ония китук цял ден му трябваше.
filmatoplo - майстор
Заведи ме при братята да оправя Атмоса - ще работи като часовник , има поне 5 регулировки които се правят .Термовентил сложихте ли или четирипътен вентил .За Виадруса съм съгласен че работи , но че Атмоса не работи не съм съгласен - за сухите дърва съм съгласен но това си го пише в инструкцията не трябва да го оспорваме ние с теб. :wink: Ако беще до Бургас щеше да им помогна празнично кой бяга от 5 литра вино и 2-3 луканки. :-D
drm - специалист
Не си мисли че не съм запознат с настройките,но не се отнася за тях.Просто са си тромави,бавни.Мога да ти кажа че турските Мактек,Демирбекюн,Термодинамик,Баймак също са по добри от Атмоса.Това е лично мое мнение,не задължавам никой с него,но работата им го доказва.А що се отнася до оборудването,всичко си има от нищо не спестяваме.
filmatoplo - майстор
Не и не :wink: не съм съгласен - Орлан или Висман да беше казал ама турските , Атмоса не му харесвам само цената . :wink: ха наздраве весели празници.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Мнение за viadrus U24 (Доставен и монтиран viadrus U26)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: