очаквах подобен отговор...
позагледах цените на термокамерите - скоро няма да си купя подобна играчка ;)
Прикачен файл
dundurma написа:Абе логиката и посоката на нещата са верни - мен порядъкът на разликата ме смущава.hygro написа:ЕПК с външни панели. Горните етажи изолирани с 40mm EPS. Външна температура -9,8°C. Изолираните повърхности имат с един градус над температурата на въздуха, а голия панел - три пъти повече.каква е логиката![]()
![]()
hygro написа:В случая на база на термографията съдя единствено за топлообмена между граничната повърхност на сградата и външната среда. Доколкото и конвекцията, кондукцията и излъчването зависят от температурната разлика, в случай че приема за еднакви свойствата на мазилката върху панела и върху топлоизолацията, мога да твърдя, че голият панел има в пъти по-голяма топлозагуба. Каква е стойността на загубния топлинен поток, може да се съди само косвено.На мен лично ми идва в повече, особено почерненото ми е крайно неясно, дори с пояснението за повърхностните ефекти (за мен ново или недомислено досега). В тази връзка какво мерим при прозорците?
На горния обект загубите през панела са най-малкото зло - през уплътненията на дограмите на балкона изтича основното количество топлина.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: