drm написа:Дай снимка на целия котел ще видим какво можем да помогнем.Другото което ме интересува,котела с ТРВ ли е или вентилатор.Ето котела.Мисля че няма вентилатор или поне на пръв поглед не се вижда,а това "ТРВ" пък е неразбираемо за мене.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jakuzi
- специалист
29 мнения в "Връщане на димните газове ?"
naskov
- майстор
Имам богат опит с Прити ГА 33.Това, което описваш ми се вижда абсурдно. До сега такова чудо не ми се е случвало. Прити са най-непретенциозните котли по отношение на комина. Бързам да ти кажа, че диаметъра на изходящата тръба не е 130, а е 150мм. Ти наистина правиш голямо стеснение. На прима виста те съветвам да вземеш гъвкав димотвод ф150 и да го свържеш директно към комина под наклон-хоризонтален участък да няма. Мисля, че това е достатъчно
drm
- специалист
jakuzi написа:Естествено че трябва,този пушек как и къде да излезе.satansho написа:аз не знам дали съм спец но марката Приту също не я харесвам .Другото което ще каже е че този хоризонтален улук не е на добро.толкоз.Извиняваи ако нещо относно "спец" съм те засегнал.
още по малко ми харесва от диаметър 130 на котлето- вход 80(на друго място 110 и в двата случая не трябва да е така) на комина.намаляваш почти наполвин сечението ,а и тягата
Входа наистина е 110мм...но за съжаление изхода на котела е 130мм. Комина е правоъгълен мисля че е 15х20см. За да запазя изходящия диаметър (130мм) трябва ли да разширя входа на комина ?
jakuzi
- специалист
Здравейте,според мен минималният диаметър на тръбата до розетката трябва да е минимум 130мм , на първо време премахни хоризонталната отсечка .От изхода на котела наклонена тръба до розетката.
-Но все пак за да мога да ги свържа трябва наи-малко да използвам дъги-правилно ли разбрах,другия вариант е като на абсорбатор да използвам гъвкава връзка.
Не разбрах какъв е диаметърът на комина?
-Комина е правоъгълен.Преди време с нормална печка на дърва не е имало проблем с тягата на комина.Възможно ли е този комин да не е достатъчен за котел??
За нов комин не ми се и мисли сега при тези минусови температури.
-Но все пак за да мога да ги свържа трябва наи-малко да използвам дъги-правилно ли разбрах,другия вариант е като на абсорбатор да използвам гъвкава връзка.
Не разбрах какъв е диаметърът на комина?
-Комина е правоъгълен.Преди време с нормална печка на дърва не е имало проблем с тягата на комина.Възможно ли е този комин да не е достатъчен за котел??
За нов комин не ми се и мисли сега при тези минусови температури.
jakuzi
- специалист
naskov написа:Имам богат опит с Прити ГА 33.Това, което описваш ми се вижда абсурдно. До сега такова чудо не ми се е случвало. Прити са най-непретенциозните котли по отношение на комина. Бързам да ти кажа, че диаметъра на изходящата тръба не е 130, а е 150мм. Ти наистина правиш голямо стеснение. На прима виста те съветвам да вземеш гъвкав димотвод ф150 и да го свържеш директно към комина под наклон-хоризонтален участък да няма. Мисля, че това е достатъчноЯсно разбрах след коледа явно това ще ми е първата работа.Ще Ви информирам за последствията.Благодаря на всички отзовали в този предпразничен ден.
ВЕСЕЛА КОЛЕДА
filmatoplo
- майстор
Съмняват ме няколко неща които биха влошили работата на котела . Намаленото сечение на тръбата , коляното на тръбата както и хоризонталата .Помещението в което е котела дали има достъп до свеж въздух отвън .тоест прозорче или розетка .И дали си нагласил регулатора за температура врътката долу в дясно .После котела е 30-33 киловата правилно ли е оразмерена инсталациата и помпата да не е с голям дебит . Започни с димоотвода , може и с гъвкава тръба обаче неръждаема стомана -не алуминий за аспиратор
.успех .

Bechev
- специалист
Аз съм с котел "направи си сам" правихме го с един мой колега.5 години го използвам и работи безупречно до като започне да се задръства комина,който е 130мм.До колкото знам трябва да е 240мм.Поради тази причина го почиствам 1-2 пъти месечно.
Прикачен файл
котела.jpg (38.98 KиБ) Видяна 6530 пъти
2v6
- майстор
jakuzi написа:Привет,За да не може да стигне котела 45 градуса, значи помпата работи непрекъснато - така ли е?
Поради факта че, съм неориентиран с отоплителните системи бихте ли ми отговори малко по подробно като на "първолаче".
Ситуацията е следната:Имаме котел "Прити ГА 33"-36 кВ.Системата е отворена водно отоплителна с разширителен съд.Котела се намира в помещение с размери 3х3х1.7 м. -мисля че е достатъчно голямо.
Циркулационната помпата е Грундвос .
(не съм сигурен за правилно написано име )
Въпросите ми са два :
1.Защо когато отворя капака за да заредя с дърва или въглища веднага се връщат димните газове и то в големи количества (иде ми да откажа цигарите )?
Клапите са отворени както за първичния въздух така и другата клапа.
2.Защо не мога да достигна температура по висока от 45 градуса?
Ако успея да достигна тази температура вече ще притворя.
Котела е със самостоятелен комин с височина 12 метра.Проверявал съм както комина така и кюнците-чисти са.
Помпата трябва да се включва при температура на изход поне 60 градуса.
Имаш ли термостат за помпата?
Когато отваряш вратата за зареждане всички клапи за въздух трябва да са затворени, а ако има изходна на комина трябва да е отворена.
Сложи един вентилатор да вкарва въздух отвън в котелното и няма да ти връща дим

Transporterr
- специалист
2v6 написа: Сложи един вентилатор да вкарва въздух отвън в котелното и няма да ти връща димчак вентилатор ,май не е нужно достатъчно е една тръба с диаметър50-60-70мм да докара до котела.За да не изстива все пак цялото помещение

Тема "Връщане на димните газове ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература