• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hans - помощник
На всички програми работи добре до момента в който остават 20 минути до приключването. Изключва и хляба остава недопечен. Моля за помощ.
vanko68 - специалист
Не знам какво й е,но що не пробваш с 20 мин по-дълъг цикъл,така ще изключи навреме...
Johny - майстор
Няма да стане. Цикъла е е в зависимост от типа на хляба, който си решил да месиш. По-дългия цикъл меси и втасва по-дълго време. Търси схема или сервиз.
Sorry!
hans - помощник
Весела коледа на всички. Тази хлебопекарна е на един чип който управлява всичко.Не съм виждал друга разглобена за да направя аналогия. Вероятно трябва да се смени чипа или ако няма такъв (модела не е внасян в България), да се удължи времето на печене с един таймер. Просто исках да попитам дали някой колега е попадал на подобен случай и как си е решил проблема.
Johny - майстор
Да беше казал какъв е модела. Питай в специализираните сайтове и форуми като този: http://www.eserviceinfo.com/index.php?l ... garian.php
hans - помощник
Хлебопекарната е BM250 Bread Maker на Kenwood.
Justy - майстор
Управлението е с програмируем контролер. Програмите са зададени фабрично. Ти можеш да задаваш желания час за приключване и той си смята час за стартиране. Не ми е известна възможност да програмираш времето за изпичане. Мисля, че си е фабричен дефект. От самото начало ли работи така?
hans - помощник
Благодаря за инфото, ще потърся контролер след като си я прибера от вилата. Бях я захвърлил но сега ще се заема да я възтановя. Машинката е докарана от Швейцария в това състояние и е напълно възможно да е била с фабричен дефект.Знам че ги взимат от сервизите на големите магазини подобни на Технополис. Изглежда чисто нова, работи и всичко като изключим този дефект.Благодаря още веднъж.
stefan_gb - специалист
Колегите дадоха добри съвети , но мисля че не е нужно да сменяш контролери и чипове за сега . Като за начало потърси инструкции за употрба и схема , виж дали няма някои вънщен пасивен елемент по веригите на таимера да му бърка работата. Също ако има някакъв проблем с нагревателите и веригите му може да бъркат работата.
hans - помощник
Вероятно другият месец ще имам възможност да позамеря веригите и елементите около контролера и ще опиша всичко подробно тук за коментар. Колкото до схема едва ли ще се намери,но ще търся дори и нещо ориентировъчно.
  • 1
  • 2

Тема "Хлебопекарната изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: