• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svetliopi44 - Чирак...
princebg написа:
http://www.delimex.hit.bg/artcam_bg.htmlТук е описанието на софта за CNC рутер а от тук може да си свалите торент файла http://princebg.mylivepage.com/file/177 ... ip.torrent Програмата е за MAC OS и WIN OS има си и лекарство.Дано ви хареса

:prayer: :prayer: :prayer: екстра ... свалям го ...после ще коментирам ...
princebg - напреднал
Няма да е лошо да има коментар.Аз я свлих но не съм пробвал
Вярно не е последната 2009 ма пак си е нещо :yawinkle:
velsi - Почетен майстор
Коментар... аз работя с арткам 2008 и съм доволен. Програмата е много добра. Повечето от нещата, които съм показвал в тази тема са правени с нея.
shulio - специалист
При Vcarve pro опцията за въвеждане на код за лицензиране не работи.Някой има ли идея как да използваме предоставения ни от колегата
svetliopi44 - Чирак...
На VCarve Pro V5 Trial няма как да стане ...
Ако колегата я има в друга версия да сподели ...
little_spiro - напреднал
Здравейте, момчета!
и аз ще строя руутър :-D та реших да драсна ред-два, за да се запиша участник. преди 3 месеца се запалих по идеята и не знам защо чак сега открих форума. намерих си 3D чертежи на ей тоя руутър, попрочетох това-онова и реших, че няма начин да не си направя такава машинка :)
оказа се, че има бая възможности за нарязването на основните елементи(заводи в казанлък - бол). въпроса в момента е от какъв материал да са. говорих с бая машиностроители и основните 2 мнения са, че трябва да са или от стомана(заради по-дълия живот и явно необходимата тежест) или от алуминий(защото се постига завидна точност при нарязването, а и обирал вибрациите). последно май се спирам на вариант алуминий, понеже ще може да стане на същата такава машина и ще ми излезе по-евтино и по-удобно, отколкото на универсална фреза посредством хартиен чертеж и опитен фрезист.
мнения?
благодаря и ще гледам да намеря време тея дни да допрочета темата, за да не задавам повече повтарящи се въпроси!
velsi - Почетен майстор
Всичко се опредля от това доколко професионална машина искаш да направиш и най-вече за какво смяташ да я използваш. Алуминия за мене е по-добрия материал за целта. Колкото по-масивен - по-добре. И уверявам те: без опитен фрезист няма да се разминеш. Успех!
mika - специалист
little_spiro, добре е да имаш чертежите именно на втората версия, защото при първата, която е само с две еднометрови 20мм направляващи по Y, предполагам, че ще има провисване.
velsi - Почетен майстор
Всъщност проблема не е в провисването, а в усукване при работа. От силите възникващи при обработка на материала се получава усукване в равнината на направляващите и целия супорт поддава. А при мене те са с дължина 400 мм. Не ми се мисли какво ще се получи в същия случай ако бяха по метър.
sstefanov - майстор
Тези мотори стават ли за машина около 80Х40 см:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... IF:US:1123
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: