Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Майкъл - помощник
Здравейте! Имам проблем с бързото изгаряне на металхалогенните ампули на оградно осветление. Изпробвани са и китайски, и "Philips" - резултата е един и същ. Напрежението до всяко тяло е 240 В. Дали това е проблема или има нещо друго?
Spokoiniq - майстор
Кофти охлаждане щото са ти китайски телата?
Trifun - специалист
Майкъл, при смяната на самите ампули нали не докосваш новите с голи ръце ? При халогенните лампи повърхността им НЕ трябва да се докосва с пръсти, тъй като остават мазни петънца от пръстите (колкото и да са ти чисти ръцете ! ), които са предпоставка за по-бързото изгаряне на лампата (ампулата).
naB4o - специалист
Не знам доколко е по темата, но съм забелязал, че крушки G12, изгарят повече, отколкото r7s.
ivok - специалист
Аз също залагам на охлаждането.
Spokoiniq - майстор
Аз на прожекторите ми за работа съм махнал гумените уплътнения и помага, но си е понякога и до лампа-факт е че филипсите горят по-често, и затова взимам китайци и те се държат по-достойно(значи толкова е и филипс).Само че за външна употреба ако не са насочени надолу момента с уплътнението е недопустим...
piron45 - майстор
Майкъл написа:
Здравейте! Имам проблем с бързото изгаряне на металхалогенните ампули на оградно осветление. Изпробвани са и китайски, и "Philips" - резултата е един и същ. Напрежението до всяко тяло е 240 В. Дали това е проблема или има нещо друго?
Смени ги с диодни осветители и няма да имаш проблеми.
Милен - майстор
Човека все пак иска да има оградно осветление.
С диодите ще има светлина колкото да не се претрепе някой в оградата :lol:

Ползвам халонгени пури на Sylvania 240V и карат над година с китайски прожектор, за разлика от оригиналната лампичка с която е купен прожектора - 1 седмица.
Osiris - специалист
Милен написа:
Човека все пак иска да има оградно осветление.
С диодите ще има светлина колкото да не се претрепе някой в оградата :lol:

Ползвам халонгени пури на Sylvania 240V и карат над година с китайски прожектор, за разлика от оригиналната лампичка с която е купен прожектора - 1 седмица.
не съм съгласен за диодите но това е друга тема :wink:

Майкъл щом ти горят крушките значи проблема е в телата едната от причините е загряването
ако са с електроника може режима на работа да не е както трябва
или много висока или ниска честота
потърси си качествена електроника
ако са с дросели пак е проблем горят много ток и не е чудно че ти горят и крушките дросела прекарва до 3 пъти повече ток през крушката в сравнение с електрониката
Милен - майстор
Майкъл написа:
Здравейте! Имам проблем с бързото изгаряне на металхалогенните ампули на оградно осветление.
Сега Майкъл трябва да каже какви точно са телата и лампите, щото до сега всички говореха за нажежаеми халогени лампи, Osiris се хвана за думата и говорехе за металхалогени лампи с високо налягане.

Разликата е съществена най малкото е по схемата на свържване, първите се включват директно на мрежово напрежение, а вторите с дросел и запалка по класическа схема или електронна ПРА

Прикачен файл

1111.jpg
Нажежаема халогенна лампа
1111.jpg (23.58 KиБ) Видяна 6107 пъти

Прикачен файл

22222.jpg
Металхалогенна високо налягане Стандартна
22222.jpg (42.92 KиБ) Видяна 6107 пъти

Прикачен файл

33333.jpg
Металхалогенна високо налягане Прозрачна
33333.jpg (15.24 KиБ) Видяна 6107 пъти