Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
stanimir62 - специалист
Цяла седмица вече вали! Къщата се напълни с вода от външната канализация, понеже мястото е най-ниската точка на селото.
Има ли някой който е поставял клапани на мръсна канализация.
Горещо моля всеки, който е във форума да ми помогне, защото заминават материали за хиляди левове.
Ако някой може да ми даде жокер за нещо от рода на направи си сам ще съм безкрайно благодарен за всеки съвет!!!
resco - специалист
Не съм сигурен колко ще ти е от полза това което ти пиша, но все пак може да ти хрумне нещо. На селото на майка ми имахме същия проблем със топящите се снегове цялото мазе се напълни. С баща ми поставихме помпа с която го изпомпвахме. От него разбрах че имало такива помпи които се включват сами когато нивото се покачи. можеш да опиташ с това. Ако е само вода добре, но ако има и боклучи е гадно... няма ли начин с маркуч и на принцип на скачените съдове да го източиш това?
много гадно знам... успех!
stanimir62 - специалист
А тази помпа къде изхвърля водата?
Става въпрос за вода от мръсната канализация
resco - специалист
ами на вън дето има наклон... с вод аот мръснатяакнализация незнам... по-сложно е заради мърсотията в нея...
Стефан - майстор
Само твоята къща ли се пълни, или и на съседите? Там кмет има ли?
stanimir62 - специалист
не само моята, и на съседите също
Кмет има ама....
Цялата улица е на ниско и всички имаме тоя проблем
Стефан - майстор
Съберете се, направете подписка, и при кмета. Ако не Ви обърне внимание, обадете се в някоя телевизия.
chapara - майстор
Първо вижте да не би боклуци да са запушили централната канализация и от там да се повдига изкуственно нивото(ВиК и кмета).Ако е грешно проектирана лошо,трябва дъждовните води да се пренасочат,а не на цялото населено място водата да минава по вашата улица,или нова по- голямо дебитна и по- ниско поставена канализация.Клапи се продават според размера на твоята отходна тръба,но в случай като този не можеш да ползваш канализацията си докато не падне нивото ,сещаш се защо :wink: ,клапата седи непрекъснато затворена.В твоя случай трябва да откопаеш тръбата на най -удобното за теб място,да прекъснеш и просто да затапиш.Когато водата спадне да монтираш клапата.Дано съм бил малко полезен.
stanimir62 - специалист
благодаря на всички за изчерпателните отговори и за отделеното внимание.
А какви са цените на тези клапи - по-евтинко - като за "наши хора" :roll:
Някой знае ли...?

Тема "Хора, моля помагайте!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: