Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo - специалист
gtg1977 написа:
Само едно ще ви кажа-всичко включено след електромера,се отчита от него.Икономия на ток може да имаш ако въздействаш директно на електромера,но това вече се води кражба.Няма такъв уред който да въздейства на вече отчетената енергия от електромера.Всички които вярват в това,според мен са много наивни. :lol: Единственият начин да не се отчете тока,от електромера,е като го заобиколи. :-D
И това го казва човек с подпис "Няма нищо невъзможно" ! :evil:
Ти разби коледата на моя старец,който наскоро си купи това от Метро под бурните ми,но за сметка на това оглушителни подигравки :-D .
Тъй де към незнанието трябва да се отнасяме с внимание и търпение,срещу глупостта и наивничеството обаче трябва да сме жестоки :wink:
Не е нужно да си електротехник и готвача и пазача,както и шивача ще ти кажат,че устройство което струва 20 лева няма как да ти бута 20 лева от месечната сметка за ток и да се продава в Метро :idea:
gtg1977 - специалист
Virtuozo,не 20лв.,а 200лв. да струваше това устройство,пак нямаше да върши работа,а само щеше да заблуждава хората,които си го купуват.От мен да знаеш-внушението е голяма работа.Колкото до твоя коментар-съжалявам,но немога да те разбера какво искаш да кажеш.
lz1wvm - специалист
Virtuozo,не 20лв.,а 200лв. да струваше това устройство,пак нямаше да върши работа
Има такива устройства,но те са за реактивна енергия.И както казва Милен са за промишлени предприятия,а не за в къщи. :)
todortv - майстор
Тези устройства не са за промишлени нужди.
Вероятно изглаждат нечетните хармоници от 3-ти,5-ти
и 7-ми ред,които допълнително натоварват системата.
Ами законен ще е уреда,защото им "почистваме' мрежата.
Докато има наивни ще има и тарикати.
lubomirlz - специалист
Тези устройства за които говори lz1wvm са си точно за промишлени обекти за регулиране фактора на мощноста - ККУ (комплектни кондензаторни уредби)
todortv - майстор
А, аз пиша по темата и знам какво е ККУ
Osiris - специалист
Не моиш го излъга онова животно електрония електромер
чиповете са им на дженерал електрик и мерят до пет параметъра на ел. енергията :shock:

прав е колегата докато има будали ще има и тарикати
lz1wvm - специалист
Тези устройства не са за промишлени нужди.
Вероятно изглаждат нечетните хармоници от 3-ти,5-ти
и 7-ми ред,които допълнително натоварват системата.
Ами законен ще е уреда,защото им "почистваме' мрежата.
Докато има наивни ще има и тарикати.

todortv за промишлени обекти се ползват подобни устройства.Казват им ККУ.Прочети темите във форума или в гугъл.Хармониците са наслагване на мощност в съответно по голямата честота(на хармоника).А реактивната енергия е изместване на тока от напрежението на определен ъгъл.Което може да достигне няколко херца,а не 150 херца и т.н. както е при хармониците.

ПС В същност бъркам,изоставането не е честотно а фазово.Следва,че честотата на тока и напрежението са еднакви.Откъдето,че и няма хармоници в реактивната енергия.
Поздрави
Милен - майстор
Въобще не се ползват подобни устройства за промишлени цели. С такива играчки няма кой да се занимава :lol:

Промишлените уредби за подобряване на cosφ и генериране на реактивната енергия на място, с което се избягва купуването и от мрежата, представляват едно или няколко табла в които са монтирани кондензатори и контактори които ги управляват с микропроцесорен регулатор. Мощноста е доста сериозна и може да достигне MW. При филтрите за висши хармоници е същото положението - цяло табло с апаратура.
lubomirlz - специалист
Е то е ясно че точно с такива няма кой да си играе, просто размерите са различни :) както и управлението им. Не се хващай буквално за думите ни , много добре знаеш за какви "подобни" устройства говорихме с lz1wvm :)
А темата май е за заключване, дано всички са разбрали че такива устройства за домашни цели са пари на вятъра.

Тема "икономия на ток с IЕSВOX ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: