Най - вълнуващия въпрос зимно време.
тънкост няма
зареждам го до горе паля го и резултата е - в момента 26 градуса вътре
filmatoplo - майстор
Моля обеснете точно зареждането и паленето там горно горене имало нещо.
armagedamian - специалист
Filma
Излагаш се братче,ако си монтирал такъв котел и не работи добре грешката е изцяло в теб.Това са най-непретенциозните котли към каквото и да е.Това е все едно да кажеш ,че не можеш да инсталираш кюмбе :-D
Спирам темата щото няма смисъл.
Kuuuuuul
При настройката на клапана за димните газове гледай черните(или червени бяха)цифри.Абе тези които са с нормална ориентация,не тези които са обърнати с главата надолу :roll:
Принципа е при първоначално пускане на котела и при достигане на 60гр.на водата в него вратичката се наглася да е отворена "колкото една кибритена клечка",това ще рече почти затворена.Тогава се чува едно свирене причинено от засмукването на въздух през тесен отвор.Или така количеството на въздуха е минимално.По този начин регулираме горенето в камерата(посредством подаването на кислород.По този начин обаче при достигане на 60 гр.,котела се "спъва" и съответно се подържа тази температура,което не е достатъчно.За това след регулажа завърташ ръкохватката на клапана и го фиксираш на 70-80гр.(настройката не е много прецизна и трябва да проследиш кога спира да се увеличава темп.).Така при достигане на зададената стойност притока на кислород намалява ,съответно затихва и огъня в горивната камера и водата подавана на изхода е константа.Елементарно е ,но доста ефективно.Веднъж настроен клапана не се пипа и всичко е ОК.Проблем може да възникне ако се повреди помпата,нямаш разервно захранване или имаш терморегулатори на радиаторите.За котли на твърдо гориво те не се препоръчват или системата трябва да се преработи като се добави акумулиращ съд. Това е не е сложно,но трябва да си гоизпитал на гърба си :-D
Успех!
Аз се чудя защо ме нападате вие сте били много пряко засегнати - като търговци , щото аз Атмоси не продавам . и предпазвам клиенти от ядове - Повечето ми монтирани Атмоси се обслужват от жени което е невъзможно при чугунаците от хигиенна гледна точка и от физическа .
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Абсолютно невярно твърдение!!!!За да обслужваш Атмос се изисква много повече техническа грамотност,отколкото да обслужваш "чугунак".Защо Атмоса не бива да се зарежда по всяко време?Хайде не заблуждавай хората,бъди коректен.
незнам дали е тънкост или не , но понеже тази година взех два тона пресят донбас и един тон непресят - та пълня го малко над половината с едрия и отгоре слагам ситния донбас до нивото на вратата и че към края преди пълното изгаряне му задавам с клапана по голяма температура към 70 - 80 градуса за да може въглищата да изгорят по хубаво но да ти кажа честно никога до момента котела не ми е вдигал повече от 60 градуса на водата - поне така ми показва термометъра отгоре ,даже в повечето случаи е между 50 и 60 градуса
даже вчера направо ме изненада и не повярвах на очите си че ме изкара повече от 12 часа
това е друго за друго не се сещам да го споменавам като тънкост
kuuuuuul - майстор
Яааа,къде се продава пресят домбас и колко струват,че тия дето съм купил много пепеляк.Вчера не беше студено така че не се учудвам колко си изкарал,до горната вратичка събира около 30кг въглища по 0,26лв.- 7,80лв което според мен са доста пари за половин ден/не знам какво топлиш/.
filmatoplo - майстор
Атмоса се обслужва по лесно -щом жени боравят с него .Айде няма да сравняваме Атмос и Демрад - а Виадрус и Демрад .Виадруса е 100 пъти по добър . :wink:
И каква е разликата между Виадруса и Солитеха :)
Като обслужване никаква,като цена голяма ,като качество минимална :wink:
Предубеден си ,ясно.Този спор съм го водил хиляди пъти и знам че е безмислено.
Монтирай каквото ти харесва,важно е клиента да е доволен!
Какво ще кажеш за Айгето - пелетни котли.Правят ги в Айтос :)
naskov - майстор
kardakaaa написа:
filmatoplo
майстор
АЗ не казвам че съм майстор като теб.
Казах че съм доволен и то много от котела на Демрад .
Имам абсолютно същия котел от 23.2 квт. и е точно като показания на снимката
Чудно ми е че след толкова положителни коментари за котлите на Демрад ти продължаваш да твърдиш че е некачествен
:? :?
отвори си очите навреме :shock: :shock:
Koгато става въпрос за котел 4 или 5 секции всичките марки работят безупречно, защото при тези мощности те нямат изисквания към комините. Стане ли дума за котел над 8 секции нещата се променят сериозно. Затова и малко фирми прявят такива-да сте видели някъде Будерус 10секции или Де Дитрих. При по-дългите котли в задния край на горивната камера не достига въздух и няма пълно изгаряне на горивото. Виадрус са решили проблема като са направили още една клапа отзад
filmatoplo - майстор
Точно за тези говоря с най големите киловати 69 и 7 ли 8 секции . :evil: проблема е конструктивен и не приемам други твърдения .Да работи със тънко нацепени чамови летвички - уиски неще ли.

Тема "Въпрос за котел ДЕМРАД" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: