• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alantion - специалист
torbalan написа:
варианти много...

фаза влиза и излиза...

опита ли да завъртиш на десетина градуса оста на мотора?
аз имам една дрелка, дето от сума време така я ползвам... понякога не потегля, но като врътна лееикичко патроника - завърта ;)

Това го правих спонтанно още преди да пусна темата.И на мен ми се е случвало с дрелка .,когато е прекъсната само една намотка на ротора.
todortv - майстор
Е,тогава мисля,че е прекъснал един от захранващите
или бъркаш с допълнителния.Ако може дай схема(обеснение)
как го връзваш.
alantion - специалист
gorgidanchev написа:
Колега какъв е тоя цензура...По твоето описание е от най старите.Дай снимка и ще се разбера ...
Мисля че след като мотора е работил повече от 20 години с този "стар цензура" ,последният е измислен от германец и няма да е какъв да е.

Колега уважавам ти мнението ,но сподели защо те навежда мисълта ,че в педала е проблема? За мен е нелогично,но явно има нещо ,което не разбирам, затова съм пуснал и темата за помощ.
Впрочем,с малко зор подключих междувременно педала на другата ни машина(лучник) за проба. Резултата е същият Ток до входа идва,на изхода фаза има,след като разкача нулата.

В заключение :отпадат съмненията в педала.
gorgidanchev - специалист
Колега дай снимка на педала и мотора.Имам поне 10 различни немски.Просто не ги ползвам...работещи или не.Имам от професионални немски китайски .Машини жуки...За продан но не е за тук.Тия домашните просто не се занимавам с тях.Нямам нерви и хорта пари.Дай снимка и Ще ти кажа.
alantion - специалист
todortv написа:
Е,тогава мисля,че е прекъснал един от захранващите
или бъркаш с допълнителния.Ако може дай схема(обеснение)
как го връзваш.
Моторчето има САМО 2 края. На тях подавам съответно фаза и нула. Все едно захранвам бързовар за кафе,или крушка 60 вата.Няма какво да объркам .
alantion - специалист
gorgidanchev написа:
Колега дай снимка на педала и мотора.Имам поне 10 различни немски.Просто не ги ползвам...работещи или не.Имам от професионални немски китайски .Машини жуки...За продан но не е за тук.Тия домашните просто не се занимавам с тях.Нямам нерви и хорта пари.Дай снимка и Ще ти кажа.
Благодаря колега ,утре ще намеря фотоапарат и като съм готов ще ти кача снимка.Още веднъж мн. благодаря.
alsted - майстор
alantion, сигурен ли си, че имаш нула в контакта? Включвал ли си в него друг консуматор? Ако всичко е о`кей, най-вероятно имаш прекъсната верига в статора. Огледай внимателно, направи теста с лампата, макар, че няма как да светне, след като без нея не бръмчи, не гърми, предполагам и никаква искра не прескача при подаване на въпросното тестово захранване. С крушка и батерия би могъл да провериш веригата от входното гнездо до едната четка, до другата и до другия извод в гнездото /светенето на фазомера изобщо не ти гарантира верига/. Ако трябва утре ще ти нарисувам схема.
alantion - специалист
alsted написа:
alantion, сигурен ли си, че имаш нула в контакта? Включвал ли си в него друг консуматор? Ако всичко е о`кей, най-вероятно имаш прекъсната верига в статора. Огледай внимателно, направи теста с лампата, макар, че няма как да светне, след като без нея не бръмчи, не гърми, предполагам и никаква искра не прескача при подаване на въпросното тестово захранване. С крушка и батерия би могъл да провериш веригата от входното гнездо до едната четка, до другата и до другия извод в гнездото /светенето на фазомера изобщо не ти гарантира верига/. Ако трябва утре ще ти нарисувам схема.
Благодаря за съвета ,ще се опитам с пробна лампа да изключа всичко.
alantion - специалист
alantion написа:
gorgidanchev написа:
Благодаря колега ,утре ще намеря фотоапарат и като съм готов ще ти кача снимка.Още веднъж мн. благодаря.
Ето колега какво успях да направя. На снимка 5622 на ротора се вижда дефект-това може ли да е причината .

Прикачен файл

PIC_5622 [640x480].JPG
PIC_5622 [640x480].JPG (47.15 KиБ) Видяна 3238 пъти
alantion - специалист
alantion написа:
alantion написа:
gorgidanchev написа:
Ето колега какво успях да направя. На снимка 5622 на ротора се вижда дефект-това може ли да е причината .

Прикачен файл

PIC_5617 [640x480].JPG
PIC_5617 [640x480].JPG (55.56 KиБ) Видяна 3234 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моля за съвет-ел.моторче за шевна машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: