• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rendo - специалист
Колеги тъй като доста търсих и така и така не успях да намеря какви са условията за построяване на сезонна постройка (малка дървена къщичка)
и до каква площ може да се строи постройка без необходимост от разрешително.

Ще съм много благодарен ако някой се е сблъсквал с тази бомащина - да даде малко акъл

:?
Spokoiniq - майстор
До 24 квадрата беше без узаконяване, като гледах за бунгало преди година-две така ми казаха, сглобяемите къщета на тая квадратура на бетонни пети бях гледал.
rendo - специалист
А за 50-тина квадрата дървено къще на 1 етаж ?

P.s. - Благодаря бате Наско
vipltd - специалист
При имоти с площ до 10 дка се разрешават едноетажни стопански
постройки със застроена площ до 35 м2,уж за съхраняване на продукция и инвентар,в това число и помещение за обитаване.
Не се изисква промяна на предназначението на земеделската земя,но затова пък къщичката няма да има траен статут.
Разрешение се иска от главния архитект на Общината.
Какво значи "сезонна постройка"? Лятото я сглобявате, зимата - разглобявате? (Може и обратното.) Или друго имате предвид?
rendo - специалист
Lord Vader написа:
Какво значи "сезонна постройка"? Лятото я сглобявате, зимата - разглобявате? (Може и обратното.) Или друго имате предвид?
Преди години когато бяха модерни лозетата и вилаетите
Се появи наименованието "сезонна постройка" като пример давам бунгалата по морето
за тях по лесно се вадеше разрешение - проблема бе докато се извадят разрешителни след това кога ще живеееш проблема си бе изцяло твой
Наименования се появяват във вестници, художествена литература, в разговорния език също. Вие търсите правна консултация и очевидно не знаете нужния термин. За това попитах какво разбирате под "сезонна постройка".
Ако ще си разказваме спомени от някога е друга работа.

Пишете, че сте търсили какви са условията. Къде сте търсили? Източника където трябва да търсите е Закона за устройство на територията.
Прочете малко, ориентирайте се и тогава питайте.
При така поставен въпрос и никакви други обяснения няма кой да ви отговори точно. Ако ви отговори, едва ли ще е вярно.
rendo - специалист
Lord Vader написа:

Пишете, че сте търсили какви са условията. Къде сте търсили? Източника където трябва да търсите е Закона за устройство на територията.
Прочете малко, ориентирайте се и тогава питайте.
При така поставен въпрос и никакви други обяснения няма кой да ви отговори точно. Ако ви отговори, едва ли ще е вярно.

Ам то това е КЪДЕ да прочетаааа къдеееее ????
mitaka_vk - специалист
Пишеш в гуглето "Закон за устройство на територията" или ЗУТ и ще ти го изкара :-D
rendo - специалист
mitaka_vk написа:
Пишеш в гуглето "Закон за устройство на територията" или ЗУТ и ще ти го изкара :-D

Еййййй благодарско - те това ми трябваше :klatsch:
  • 1
  • 2

Тема "Какви са необходимите документи за сезонна постройка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: