Всичко за дърводелството
Guilty - напреднал
Благодаря peshev-ko ето какжо намерих:

Огъването му става по особено лесен начин. Фиксирането на радиуса на огъване се постига, като шперплатът се покрие и от двете страни с фурнир или друг слоест материал. След това отделните листове се слепват и огъват по шаблон в желаната форма. След изсъхване на лепилото плочата запазва формата си.
Дебелина над 8,5 mm се постига чрез слепване на повече фурнирни плочи. По този начин се повишава стабилността u и се постига по-висока формоустойчивост.

Тази седмица ще пообиколя магазините да видя за какво става съпрос точно...

И другия проблем как да го дакрепя за стената (не искам да е супер здраво просто да мога да слойа 2-3 книжки и малко дискове)
Guilty - напреднал
ако го захвана с Г образни планки от долу направо към стената дали ще е ефикасно?
jameson_2001 - специалист
За каква стена искаш да го хващаш ?
torbalan - Дървен философ
Guilty написа:
ако го захвана с Г образни планки от долу направо към стената дали ще е ефикасно?
ефикасно и грозно...

аз бих импровизирал (ако не се продават готови такива) някакво подобие на шведска или мебелна сглобка, която в стената влиза с дюбел (според вида на стената се избира и вида и дължината на дюбела)...
Guilty - напреднал
тухлена 25 см. битрябвало да е...
ribnikolaevi - майстор
При куполните огъвки дали не може да се сложат планки, ако се боядисат с цвета на стената или се залепи съответния тапет няма да бият много на очи.
Ако е възможно технологично, може да се се вградят в дървесните плоскости някакви крепежи, после само да влязат в съответните стърчащи неща от стената, като на закачалка. Предимството на този вариант е, че няма видими крепежи, които да загрозят иначе ефектното бюро. Друг проблем ми се струва че има - в левия край конзолката "ми стои" много нестабилно, ако и там се извие нагоре или надолу ще стане по здраво.
Всъщност при вертикалните части може просто да се завият винтове, чиито глави да влизат в съответни крепежи с отвори на стената, крепежите ще останат скрити зад плоскостите.
jameson_2001 - специалист
Аз си закачих подобна полица за книги, само че на бетонна стена с тези винтове. Първо завиваш винта в полицата, след това пробиваш дупка (с по-голям диаметър от винта) в стената. Вкарваш хим. анкер и слагаш полицата. За тухлена стена може и да стане ако е с единички. :?

Прикачен файл

thumb_1232443551_504.jpg
thumb_1232443551_504.jpg (2.65 KиБ) Видяна 5499 пъти
te_dda - специалист
понеже нашия комп е в хола и се ползва от всички,съответно около мего е пълно с джунджурии и заема място и стои грозно, аз мисля отдавна за подобен вариант ,когато дай-боже стигна до заветния ремонт на помещението...идеята ми е подобна, но с не толкова сложно аеродинамични форми...а именно - мястото, което напарктика да заема да е максимално малко - стол и бюро,колкото само за клавиатурата и монитора,а всико друго- на етажерки или нещо подобно отстрани и отгоре по стената,като само кутията на компа- отдолу...още не съм го исмислила точно как да е, но нещо подобно, с по-лесен и евтин проект и изпълнение... :?
Guilty - напреднал
като решиш да правиш ремонт пиши ми мога да ти покажа други интересни идеи за бюро и етажерки...

Тема "уникално бюро" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: