• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stoyansbg - специалист
Здравейте,

Оглеждаме се със семейството да си купим къща с двор :)

Днес гледахме една (само отвън засега) и ми направи впечатление, че едната стена е напукана и пропаднала няколко сантиметра на около 1/3 от ъгъла (виж снимката). На мен ми изглежда, че това е станало заради водата, която се е стичала от водосточната тръба, долната част на която липсва. Единственото, което знам за къщата е, че е тухлена.

Може ли да се каже само от снимката дали със дренаж ще може да се спре пропадането, което в текущото си състояние ми се струва, че не е голям проблем?

Въпросът ми е по-скоро дали има смисъл да разглеждам къщата по-основно или направо да търся нещо друго.

Благодаря!

http://www.flickr.com/photos/stoyansbg/ ... 0/sizes/l/
Последна промяна от stoyansbg на вт дек 29, 2009 3:19 pm, променено общо 2 пъти.
Стефан - майстор
Линка не работи при мен
stoyansbg - специалист
Съжалявам - 1-ви пост :)

Сега трябва да работи.
jekasus - майстор
Слаб фундамент на къщата.Става да се оправи ,но за това още пари трябват и не малко.
ebahti - майстор
по скоро това е нормално за стара къща......с годините няма как да не се получи слабо слягане-а тва тук е минимално......така че само от снимката което се вижда-само напукана мазилка-никакъв проблем
rendo - специалист
Според мен ако сте се мераклисали виж от вътре как е Ако пукнатините са в зидът то трябва да ги има и от вътре - но на приблизително същите места.
Слез долу в мазето - гледай за мухъл -какъвто ще има на 100 % гледай зе цепнатини в основата (по мое предположение е бетон)
Ако е бетоннена плоча гледай дали няма осуквания нацепвания или ронлив бетон около трегерите в мазето,
Ако е гредоред виж до колко са здрави гредите за стара къща при нормално разположени греди (т.е. да н е е пестено) като застанеш в средата на пода и скочиш трябва ако има деформация - то да пружинира и то в рамките от 1 до 3 см - зависи колко кила си и колко са зле гредите :lol:
в краищата на стаите при подскачане може да има глух шум но не трябва да има никакво прожиниране.
Ако е гредоред гледай долу в мазео където стъпват гредите на зидовете какво е състоянието им - бръкни с метален предмет - например арматурка да видиш дали не са нагнили вътре в зидът тъй като бая вода е пропивала стените.
Ако си се мераклисал да я взмиаш имайки предвиид състоянието на къщата можеш да си позволиш волности - аз бих изкопал една малка дупка в средата на мазето дълбока около метър да видя след една седмица дали ще е пълна - по този начин можеш да разбереш какво се случва с подземни води и тн .....

всичко зависи от парата за която я дават
имай предвид следните работи:
Покрив трябва да се прави
дограма
фасада
Мазетата са леш
много влагаа и мухъл - много подкожушена мазилка.
много пропита влага .т.е. след ремонта яко сушене
Евентуален дренаж.
Плочник около къщата.

от там насетне пррай сетка за колко я дават и за колко да я пазариш акко не е нацепена
Айде че много се разписах - успех
Стефан - майстор
Линка вече работи.
Ако е възможно, ето и моите предположения. Къщата е с каменна зидария на първия етаж, с недълбоки основи, без бетонни колони, с бетонни трегери само над прозорците, на гредоред първи и втори етаж. Предполагам, че това не са единствените пукнатини. Със сигурност ги има и от вътрешната страна. Даже и да са измазани, ще личи.
Пукнатините са от пропадания вследствие на високи подпочвени води и липсата на бетонен калдаръм около къщата. Липсващата водосточна тръба допълнително си е изиграла ролята.

Доста труд и средства ще са необходими, за да се укрепи против следващо пропадане.
kuuuuuul - майстор
Според мен това е таралеж в гащите,освен ако местото си заслужава парите.Къща без стабилни основи не си заслужава.
ebahti - майстор
kuuuuuul написа:
Според мен това е таралеж в гащите,освен ако местото си заслужава парите.Къща без стабилни основи не си заслужава.
откъде ги видя тия слаби основи бе??? тва е къща с приземен етаж...тоест има основи поне 2 метра-предполагам от дялан камък-класика в жанра. на вид е мн. добра,отвън...вътре не знам,несъмнено ще требват бая пари да се хвърлят .амаа то къща без пари нема. ако и каже колегата за кви пари се продава....................
Стефан - майстор
ebahti написа:
kuuuuuul написа:
откъде ги видя тия слаби основи бе??? ..........
Не знам колегата от къде е видял слаби основи, но аз ги видях от снимката. И какво от това , че основите са 2 метра? И 5 да са, все тая. Сцепена като изпусната диня. Ако на това му казваш здрави основи, здраве му кажи. :lol:

.............................................................
Още нещо - кой е продавача?
  • 1
  • 2

Тема "купуване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: