• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
panalov - специалист
Счупи ми се лостчето за мигачите на волана :sad: .
Залепих го с "капчица ", но май е само реклама и се счупи отново -просто се разлети.
Знаете ли друго лепило, което ще ми свърши работа?
Любо - специалист
пробвай с бизон има за различни видове материали на брикулаж го има със сигурност
rendo - специалист
Ако е посредата - парченце бинт - мажеш здраво с покси пол - като изсъхме звшкурваш и боядисвяаш
Ако е в основата - по добре нова ръчкаа иначе играта ще е безкрйна
piron45 - майстор
Ако има дължина и от двете страни намираш парче пластмасов шлаух с подходящ размер, мажеш с лепило и двете части и ги вкарваш в шлауха. Залепва чудесно и няма да имаш проблеми. Преди години съм го правил тоя номер на Вартбурга ми и изкара с години. Гледай шлауха да е по дебелостенен и от по твърдите. Тези за въздух стават .
ditronix - специалист
А пък с тънкостенна метална тръбичка ще стане още по-супер!Който е карал ГДР-ейски МЕРЦЕДЕС или ГОЛФ-той знае! :-D
Takezo Sensey - модератор
panalov написа:
Счупи ми се лостчето за мигачите на волана :sad: .
Залепих го с "капчица ", но май е само реклама и се счупи отново -просто се разлети.
Знаете ли друго лепило, което ще ми свърши работа?
Капчицата е цианакрилатно лепило което лепи на принципа на вулканизацията.Разтваря (разтапя) меките пластмаси (гума) и ги залепя за себе си в момента в който са "разтопени". Проблема с автомобилните пластмаси е, че в повечето случаи детайлите са изработени от една пластмаса която ако не се лъжа има техническо означение : "ABS" Твърда пластмаса от рода на бакелитените щепсели на ел. уредите. Тази пластмаса цианакрилата които се съдържа във всички моментни лепипла не може да я разтопи или поне не до степен до която да се залепи за себеси.

Трябва ти лепило за : "твърди пластмаси" така го търси в търговската мрежа, има специално за ABS платсмаси. Но...и то няма да свърши работа т.к. лостчето на мигача е "силно натоварено" и би могло да се разлепи.

Вероятно нещо от типа течен метал или епокси еластик би било по-добрия избор но с някаква армировка - задължително.Но ще стане грозничко ...

:?

Цъкни нЕкоя снимка да видим по-добре нещата и пак ще умуваме .
panalov - специалист
За сега отново го залепих с поксипол и все още е залепено ако се счупи отново ще кача и снимки.
Иначе самото счупване е на 1 см. от волана.
25th Hour - специалист
Не е лошо да се казва каква е колата. На по-нормални коли лостчето е 10-30 лева.... какви капчици какви бизони, сменя се, там никога няма да издържи повече от ден на цъкането. Пластмасата е различна и едно че трудно се лепи и второ е грозно при всички положения...с поялник също съм опитвал и хем е грозно хем не е здраво...
panalov - специалист
Повече от две седмици карах със залепеното лосче ,но днес дадох колата на един познат и хоп пак счупено.
Та ако имате идеи с какво може да се залепи давайте.
Прилагам и снимки.
Че ще е гозно не ми пука ,защото ще е скрито с "ботушчето"

25th Hour астра Ф е колата и не съм казал,че няма да го сменя с ново , ако пък може да се залепи защо да не пробвам.

Прикачен файл

13012010.jpg
13012010.jpg (51.5 KиБ) Видяна 3069 пъти

Прикачен файл

13012010(001).jpg
13012010(001).jpg (41.54 KиБ) Видяна 3069 пъти
25th Hour - специалист
Сега видях едно се продава- 10 лева е ако си от Варна можеш да си го вземеш направо а ако не си мога да ти дам на лично телефона на обявата за да ти го прати по куриер....само не зацепих дали е това за чистачките от 10 лева или е другото, което както виждам е 25 лева....
  • 1
  • 2

Тема "Счупено лостче на волана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: