• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Възможно ли е помпата да шуми от лошо обезвъздушение? Днес реших да почистя филтъра , защото системата ми е нова,след което помпата се разшумя като трактор, а до тогава мъркаше като коте. МОЛЯ помагайте, че не се трае! :cry:

Прикачен файл

бурно море 002.jpg
бурно море 002.jpg (36.09 KиБ) Видяна 5665 пъти
Transporterr - специалист
на мен ми се случи когато се образува въздушна тапа.върти трака циркулация има но водната риза прегрява така че внимателската да не заври чорбата :) .като обезвъздуших успешно и се кротна (помпа Вило)
sian - специалист
---Провери херметичноста на капачето на филтъра.Аналогично на нова отоплителна система, помпата на труднодостъпно място, холендъра откъм смъкателната страна на помпата не беше уплътнил добре и прокапваше.Този минимален теч беше незабележим в началото ,а при пусната помпа го нямаше, а помпата засмукваше от там въздух и почти нямаше циркулация.Може да спреш помпата на незапалена камина/котел и да огледаш старателно за теч на филтъра.
Благодаря Ви за бързите реакции по моя проблем. Проблема е само в шума, а иначе всичко е наред с циркулацията. Помпата е GRUNDFOS urbas 25- 4 180 някой отварял ли е такава, дали е залепена гарнитурата?
Смятам да я отворя, мисля,че нещо попадна между турбинката и се върти там.Въсможно ли е?
tysonlkr - специалист
Aко имаш възможност направи следното
:arrow: прекъсвам захранването за момент да спре да се върти помпата и я пускам отново. Така успявам да искарам въздуха от нея :)
:? Ох това го правих многократно, но няма ефект
filmatoplo - майстор
При спряно положение отвий централното болче което е за плоска отверка -голямото лъскаво.От там ще излезе въздуха .Пусни помпата ако е ок добре , ако не повтори и си ок.
Благодаря, но и това го правих ,помпата стои вертикално, а ,,лъскавото болтче,, е посредата - дали може да го обезвъздуши така ,или в горния край остава въздух?. Излиза малко въздух,но шума си остава.
След известно време пак пуска, а се чува и някакво бълбукане по тръбите, май дърпа въздух отнякъде или кой знае какво. Ще развия тялото на помпата от корпуса, но не знам дали гарнитурата е залепена и се страхувам да не остана за Нова година на студено. От сервиза мислят, че докато съм почиствал филтъра нещо е попаднало в помпата,което е и моето съмнение,защото цедката е финна, атова нещо е било в корпуса на самия филтър
filmatoplo - майстор
Гарнитурата не е залепена -развий болчетата и я почукни оттук оттам , но внимавай да не влезе вода в клемната кутия на помпата че ще изгори.Преди де монтаж -Исключи ел захранването . :wink: Възможно е да е попаднало нещо както казваш -днес отидох да оправя една пълначка на един котел че не пускала вода .Какво ли не я правих не пуща вода - накрая разглобих всички пружини и джаджи и проверих каналчетата едно по едно .Едното беше запушено , с телче го прокарах и се отпуши . Тъкмо щеше да ходим за нова пълначка и аз я оправих :-D - вече съм спец по пълначките .Та сега е момента ти да станеш сц по помпите :wink:
Последна промяна от filmatoplo на ср дек 30, 2009 5:13 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е помпата да шуми от лошо обезвъздушение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: