• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
велев. климатик от 400 лв. (примерно) и както да го монтираш все си остава от 400лв. боклука си е боклук. а що се отнася до твоята любима марка климатици, независимо от монтажа все си остава мидея.
velev-klima - специалист
Аз не съм пристрастен към марките а към работата си. Поравям и монтирам всякакви марки избора е на клиента а не мой. Каквото си избере това ще притежава но монтажа и ремонтите трябва да се извършват качественно и без пристрасно от цената на климатика. Като си вземеш за 400лв ще си му търпиш примерно шума но климатика трябва да работи.
denuchi - специалист
ок. :) но ако работи разбира се. а ето и едно въпрос че: ако някой клиент те повика за ремонт на такъв климатик като навън е 5 гр. а той не работи духа студено какво ще направиш. ще отидеш да окажеш специализирана сервизна работа или ще откажеш. ами след твоето отиване пак климатика не работи какво правим. какво ще казваш на хората. ето това ми е много любопитно.
напьлно сьм сьгласен клиента е( бог ) тои решава какво да си постави марково или менте но при положение 4е за 1500 лв с поставянето и 3 г. гаранция взимаш 3 12ки ментета дето ба4кат перфектно ..... за марково и не помислям..... все едно кореиски джип за 20 бона или сьс сьщите параметри немски за 45....... вьпрос на избор...
velev-klima - специалист
denuchi написа:
ок. :) но ако работи разбира се. а ето и едно въпрос че: ако някой клиент те повика за ремонт на такъв климатик като навън е 5 гр. а той не работи духа студено какво ще направиш. ще отидеш да окажеш специализирана сервизна работа или ще откажеш. ами след твоето отиване пак климатика не работи какво правим. какво ще казваш на хората. ето това ми е много любопитно.
Ходил съм и продължавам да ходя без значение колко градуса е вън, върша си работата и почти не ми се налага да се връщам отново. Когато дефекта е такъв че е не отстраним е друго нещо. Но ако ти проявяваш капризи и отказваш е лошо. Онзи ден валеше сняг аз зареждах един крафт и после го разглобих да го размразя днес минавах и няма скреж явно съм си свършил работата докакто отсреща на ЕОН хитачитата са яко в лед.
denuchi - специалист
да си жив и здрав.
lomidol - напреднал
Имам 2 Мидеи 12ки 3г.безупречна работа/топлят яко/,2 Осаки 24ки 2г.без проблеми,1 Хитачи18ка няма нужда да споменавам/перфектно/ 1 Самсунг 12ка/малко шумно но работи/както казва velev-klima всичко опира до кадърноста на монтажа.Явно че последния монтаж на Мидеята 18ка са се по...акали.Дано в крайна сметка да си оправят бакиите.
zmeios - специалист
Айде стига с тия простотии, дето евтините климатици не работели! Аман вече от глупости.

Естествено че Дайкин работи по-добре от Мидея. Но аз лично си топля спалнята с Мидея и съм много доволен, мерси. Кусури? Ами шумничък е. Ама за 500 лева толкова.

Монтажът му е майката! Като при бояджийството е - калпавият бояджия може да од*иска и най-пипнатият интериор. Мързеливият, некадърен, калпав монтажник може да тури нов Дайкин и да му свали КОП-а два пъти като не уточни фреона и пусне влага в машината при монтажа.
vaioo - специалист
към колегата с проблемната мидея,измери вътрешната,външната и изходната температура от климатика при наи-ниска скорост на вентилатораи при необледено външно тяло,и да мислим после....
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с МИДЕЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: