• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
zhivko83 написа:
Колега веобразен , как се казват тези връзки , мисля че не съм ги виждал по нашите магазини ?
Това са гъвкави разтегателни връзки от INOX (неръждаема стомана).
Например на ред 1208, артикул 23669:
http://www.eurocom2000.net/pricelist.xls

или

http://www.eltatech.com/index.php?optio ... &Itemid=36

http://www.lhprotrade.com/viewpr.php?w=56

zhivko83 написа:
...
Значи и ти вече смяташ , че ще има полза , като се сменят тръбите с по - големи ?
Защо вече :shock:
Не съм си променил мнението - държа на всяка своя дума по темата.
Казал съм, че проблема няма да ти се реши със смяната на тези две тръбички, защото промяната на циркулацията ще е незначителна.
zhivko83 - специалист
Колеги , зная , че не е за тук този въпрос дори пуснах друга тема " Изолация на плоча " , но някой ако е чак на изолациите за къща , моля да даде съвет !
Кое е по - правилно да се сложи на изолация на таван стиропор или фибран , при положение че тавана е плоча 10 см и над него има таванско помещение което се използва за склад , отвън на етажа има 4 см фибран . За вата в окачен гипсов таван знам варианта , но за сега не е приложим .
От форума разбрах , че за вътрешна изолация е по - добре фибран пред стиропор , но за таван нищо конкретно не разбрах :? и евентоално дали е нужна отделна пароизолация в този случай :?
Transporterr - специалист
разликата доколкото знам е в тов че фибрана е с по висока плътност.. както на цената така и на материала
Идеята да не се слага отвътре изолация е че се образува конденз м/у нея и стената /плочата който пък развъжда мухъл.Тъй като плочата остава студена .За мен въпроса по скоро би бил, кое има по голям ефект, а отговора е -фибрана но е доста по скъп.
zhivko83 - специалист
Да точно това питам , дали при изолация на таван на стая , парите могат да преминат през изолацията и плочата или ще се спрат и кондензират от по - ниската Т на плочата ? И дали таван се изолира по същия начин както и стена с вътрешна изолация ( само с фибран или вата + пароизолация )?
Transporterr - специалист
не е до преинаване ,когато плочата е студена а фибрана задъжа тповисок температура на границата се образува конденз.Иначе мисля че дори по тавана ще се задържа влагата от помещението още преди фибррана, все пак нали се правиплътно иначе каква изолация е
ror - специалист
малко за разхода, днеска моя котел от 11.00-16.30часа изгори 8м3 газ за 110м2/3.3м вис. Проектната мощност за помещението ми е 14кВ иначе, а въпросните кубици газ не знам колко киловата са отдали. Затоплянето започна от ~7*С до 16*С при 45* вода. Надявам се разхода да падне ако работи постоянно, след загряване на помещението!
filmatoplo - майстор
Чистито по скъпа газ от 1 януари за съжаление :evil:
Neosi - специалист
ror написа:
малко за разхода, днеска моя котел от 11.00-16.30часа изгори 8м3 газ за 110м2/3.3м вис. Проектната мощност за помещението ми е 14кВ иначе, а въпросните кубици газ не знам колко киловата са отдали. Затоплянето започна от ~7*С до 16*С при 45* вода. Надявам се разхода да падне ако работи постоянно, след загряване на помещението!
Няма проблем...за 24 часа ще превърта 20-тина кубика х 1 левче...вярвай ми! :-D
vanko68 - специалист
аз ако трябва да плащам по 600 лв за 110 м2,ще се гръмна...
ror - специалист
при височина 3.3м се равнява на 140м2, а разхода е очакван, не се оплаквам а само споделям. Все пак проектната мощ. на помещението е 14,8кВ :-D Според мен реално ще гълта 10кВ ако влезне в режим, а може би и по-малко.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26

Тема "Въпрос за котел 28 кВ и къща 110 кв м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: