• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Според мене стават.
little_spiro - напреднал
velsi написа:
Всичко се опредля от това доколко професионална машина искаш да направиш и най-вече за какво смяташ да я използваш. Алуминия за мене е по-добрия материал...
:)
същия въпрос ми задава всеки, който съм опитвал да зарибя с проекта. в интерес на истината нямам задоволителен отговор, т.е. имам бегла представа за това, за което ще използвам руутъра след направата му. идеята е, че обичам да "конструирам" разни неща(по възможност на момента, докато имам муза), но пасващи детайли винаги липсват. искам да мога да си издялам 30см зъбно колело например(от дърво или алуминий), перка за вятърен генератор(чиито чертеж също имам), но и платки за различни ел. схеми.. страшно съм се запалил по модели на парни двигатели(стърлинг, flame eaters и т.н.) и си мечтая руутъра да стане достатъчно прецизен, за да изработя детайлите. като цяло предполагам ще започна от по-олекотен финансово вариант и ще разчитам на сигурните си(засега) приходи за по-нататъшни ъпгрейди.
velsi написа:
Според мене стават.

само аз ли не виждам грам описание на моторите? на снимката изглеждат секси, но... достатъчно ли е, за да се прецени дали стават или не?
velsi - Почетен майстор
Определено притежаването на такава машина в домашната работилница е едно голямо предимство. И аз я направих воден от единия ентусиазъм, но в интерес на истината също нямах ясна представа за какво ще я използвам. Именно по тази причина сега си стои кротко. Имай предвид, че за да работиш алуминий ти трябва много здрава и добре обмислена конструкция, за да няма после разочарования.

Колкото до моторите по-горе инфото, което видях е това:

3 St. Pcs Steppermotor von Japan Servo 2 A - KH56KM2U001
2 Phasen 1,8 grad - 0,9 Nm - mit festem Schwingungsdämpfer
56 x 56 x 58 mm Plus Welle 6,0 x 18 mm -
Zusätzlich sind 9 + 42 mm Zahnriemenräder für 6 mm Welle
und Zahnriemen in verschiedenen längen sind auch verfügbar

пък и вече след като съм експериментирал с доста мотори мога долу-горе по размера да преценя дали са подходящи, или ще са слаби.
sparow - специалист
Ако искаш да стържеш алуминии и стомана.Но подаването не повече от 3десети.
Аз сега почти довършвам мини фреза само кординатна масичка нямам,и обмислям ако намеря мотори да я конвертирам.
Машината е Пн161 и е 100пъти по стабилна от тука показаните/тежи 200кг/,но пак трудно стърже стомана,лабава е.
Незнам дали някъде правят или модернизират ФУ 251/321 там е истината.
http://forum.offroad-bulgaria.com/pictu ... reid=19967
ако някой не му е ясно да пита,макар,че няма нищо общо с темата,.само на компютър е идеята за цнц,намерил съм и доста снимки на решения за качване на моторите и др.
little_spiro - напреднал
velsi написа:
...Имай предвид, че за да работиш алуминий ти трябва много здрава и добре обмислена конструкция, за да няма после разочарования...

знам, че модела, който съм избрал е далеч от "върха на сладоледа", но собственика на оригинала има пост-нато видео пробивайки алуминий. от там идва и надеждата, че евентуално и аз ще мога да постигна подобен успех.

п.п. уж знам немски, но някак съм пропуснал описанието на моторите. моя грешка :?
velsi - Почетен майстор
Както и да е. Такова видео и аз мога да направя. Не казвам, че машината е лоша, напротив. Просто има доста слаби неща, които аз знам, защото се сблъсках с тях.
Пък и човека си го казва: "This is video with marchant dice cnc router ballscrew .Machine is good in y axes but is very bad in z and x axex.I thought that inside will be linear bearings and I found plastic... "
И моята ги има. Просто се опитвам да предпазя следващите ентусиасти от същите грешки.
gorgidanchev - специалист
velsiТия мотори все в една посока въртят...писна ми.Какво може да е.
И на двете оси. :?
velsi - Почетен майстор
Знам ли. Нещо бъркаш. Нали ги беше оправил. Според мене не си играй повече с тях, а работи по механиката. Там е сложното. Или напрежението ти е много високо или тока ти е прекалено голям. Човека от Дряново ми беше казал да не захранвам моторите с повече от 30 волта с тези драйвери, защото започвали проблеми. Не ми е обяснявал точно какви. Тока доколкото знам не трявба да надвишава 3,5А. Ти беше споменал нещо за 42 волта. Мисля, че е много и е възможно от там да ти идват проблемите. Моите ги въртя на 30-32В и всичко си е наред.
Максимом 33 им подавам. :?
За механиката ми останаха само винтовете.Та искъм да подкарам моторите и тогава да сметна стъпките на винтовете.А тия 3,5 ампера за кво са ми...Не икъм електрожен.И аз мислех за ампераж преди нооооо сега виждам фактите. :idea:
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: