velsi написа:Всичко се опредля от това доколко професионална машина искаш да направиш и най-вече за какво смяташ да я използваш. Алуминия за мене е по-добрия материал...

същия въпрос ми задава всеки, който съм опитвал да зарибя с проекта. в интерес на истината нямам задоволителен отговор, т.е. имам бегла представа за това, за което ще използвам руутъра след направата му. идеята е, че обичам да "конструирам" разни неща(по възможност на момента, докато имам муза), но пасващи детайли винаги липсват. искам да мога да си издялам 30см зъбно колело например(от дърво или алуминий), перка за вятърен генератор(чиито чертеж също имам), но и платки за различни ел. схеми.. страшно съм се запалил по модели на парни двигатели(стърлинг, flame eaters и т.н.) и си мечтая руутъра да стане достатъчно прецизен, за да изработя детайлите. като цяло предполагам ще започна от по-олекотен финансово вариант и ще разчитам на сигурните си(засега) приходи за по-нататъшни ъпгрейди.
velsi написа:Според мене стават.
само аз ли не виждам грам описание на моторите? на снимката изглеждат секси, но... достатъчно ли е, за да се прецени дали стават или не?